Med parki, ki se zapirajo, je tudi priljubljeni kalifornijski Tomales Bay v bližini Big Sura. Foto: flickr
Med parki, ki se zapirajo, je tudi priljubljeni kalifornijski Tomales Bay v bližini Big Sura. Foto: flickr

Samo Kalifornija načrtuje zaprtje 70 svojih parkov, od popolnoma obskurnih (državna plaža Zmudowski) do precej priljubljenih (državni park Tomales Bay), poroča AOL Travel.
Med drugimi zveznimi državami, ki izobešajo izveske "Zaprto", so še Arizona, Georgia, Oklahoma in Rhode Island. Proračune svojih parkov sta močno oklestila tudi turistično priljubljeni destinaciji Utah in Teksas, a sta se izognili zaprtjem, medtem ko se je Florida zatekla k precej bolj drastičnim ukrepom.
Zakonodajalci iz "države sonca" (Sunshine State) namreč preučujejo možnost privatizacije več kot 50 državnih parkov, s čimer bi omogočili družbam, da vodijo kampe in dodajo prostore za avtodome. Honeymoon Island, čudovit otok nedaleč od obale, bi, denimo, lahko postal velik avtokamp.

Medtem tudi zvezne države, ki ohranjajo svoje parke odprte, odlagajo popravila, ki so bila že v preteklosti nujna. Sloviti newyorški državni park Niagara Falls je tako v občutno slabem stanju, a vse kaže, da še ne bo kmalu dočakal popravil.
Pozitivna stvar pri vsem tem je, da bo v ZDA tudi po vseh teh zaprtjih še vedno ostalo več kot 6.000 delujočih parkov.