Jezersko navdušuje z neokrnjeno naravo. Foto: BoBo
Jezersko navdušuje z neokrnjeno naravo. Foto: BoBo

Marjan Batagelj, njegova družba Batagelj & Company, ima v lasti postojnski hotel Jama in je četrtinski lastnik hotela Manroa na Lošinju, cene nakupa ne želi razkriti. Hotelu Planinka, ki je bil prej v lasti Sama Vodiška iz koprskega hotela Bio, bi rad Batagelj dal novo vsebino.

"Potrebna je celovita prenova. Ta hotel je lahko samo butični hotel, v končni podobi bo verjetno imel manj sob, neko udobje sodobnega hotelirskega standarda bo moral nuditi," je povedal Batagelj.

Po preureditvi naj bi gostje za bivanje v Planinki odšteli tudi 500 evrov na noč. Batagelj je prepričan, da si gostje želijo mir in neokrnjeno naravo, kar Jezersko ima in je to tudi prednost. "Gre za izjemno naravo. To je edini hotel na Jezerskem, ki lahko pomeni njegov dober razvoj," je še dodal Batagelj.

Na Jezerskem so z novim lastništvom zadovoljni. "Zelo pozdravljam spremembo lastništva, ker se mi zdi predvsem zelo pomembno, glede na to, da je hotel Planinka životaril, da z novim lastnikom dobivamo kakovosten hotel oziroma povsem novo razsežnost v pogledih na ustvarjanje turizma na Jezerskem," je povedal župan Jurij Rebolj.

Medtem ko se Planinki obetajo drugačni časi, odločitev lastnika nekdanje Kazine v središču Jezerskega o morebitnem vlaganju ali prodaji še ni znana.

Batagelj kupil hotel Planinka
Batagelj kupil hotel Planinka