Hotel Alp ima vsega skupaj več kot 90 sob. Foto: Radio Koper
Hotel Alp ima vsega skupaj več kot 90 sob. Foto: Radio Koper

Heta Asset Resolution je z mariborsko družbo Žnider Saba, ki je lastnik in upravljavec bovškega Hotela Mangart, podpisala najemno pogodbo za dve leti.

Nov najemnik je za hotel v okviru javnega poziva, ki je bil objavljen konec preteklega leta, oddal najboljšo ponudbo in izkazal največji interes za dolgoročen razvoj hotela in turizma v Bovcu, so sporočili iz Hete. Višina dogovorjene najemnine in preostali pogoji sodelovanja pa so v skladu s pogodbo poslovna skrivnost.

Generalni direktor Heta Asset Resolution Ivan Dujmović je izrazil zadovoljstvo, da so našli partnerja s skupno vizijo razvoja hotela in hotelskega turizma v dolini Soče.

Direktor družbe Žnider Saba Aljaž Žnider je vesel, da so uspešno končali pogajanja in danes v upravljanje prevzeli hotel Alp. Ob tem je obljubil, da si bodo prizadevali izboljšati ponudbo in kakovost storitev, s čimer želijo v bovško dolino pritegniti nove goste. Dodal je, da želijo hotelu povrniti slavo iz 80. let prejšnjega stoletja.

Podjetje družine Žnider je konec leta 2009 na obrobju Bovca zgradilo hotel Mangart s 34 sobami in dvema apartmajema. Z večjim hotelom želijo nastopiti na večjih trgih. Načrtujejo vsaj 12.000 prenočitev, kolikor jih je imela lani prejšnja najemnica. Če bo pozimi spet obratovalo kaninsko smučišče, pa bosta oba hotela - Mangart in Alp - odprta vse leto.

Hotel Kanin še naprej zaprt
V Bovcu sicer še vedno ostaja zaprt hotel Kanin, ki so ga lani kupili lastniki ljubljanskega hotela Cubo. Poleg Mangarta sta odprta še manjša hotela Sanje ob Soči in Dobra vila, medtem ko je tudi nekdanji hotel Boka - zdaj z imenom hotel Ana - dobil novega najemnika iz Kopra. To soboto pa pod novim imenom hotel Dvorec svoja vrata odpira tudi nekdanji hotel Krn v Tolminu, katerega večinska lastnica je pred kratkim postala domača podjetnica Dijana Škoberne.