Bi si upali? Foto: Reuters
Bi si upali? Foto: Reuters

Novost leži v pokrajini Hunan v osrednjem delu Kitajske, prvi obiskovalci pa so se čez "most za pogumne", kot je njegov vzdevek, sprehodili pred dnevi. Ne le, da je skozi tla videti v dolino, za še strašljivejši učinek se most v vetru tudi premika. Oblasti so sicer sprva nameravale le manjši del mostu narediti iz stekla, ker pa je že to v park privabilo veliko obiskovalcev, so se odločili, da naredijo iz stekla kar celotno dolžino. Vsaka izmed steklenih plošč je debela 24 milimetrov, steklo pa je 25-krat močnejše od običajnega.

Arhitekti in upravljavci zagotavljajo, da je kljub na videz krhki strukturi most popolnoma varen. "Tudi kovinski okvir je zelo močan in čvrsto zgrajen, tako da tudi če bi se steklo razbilo, ljudje ne bi padli v globino," so sporočili.

V isti pokrajini, le 300 kilometrov stran, nameravajo konec leta odpreti še eno podobno novost - stekleni most v kanjonu Džangdžjadžje, ki bo ob gradnji s 430 metri dolžine in 300 metri višine postal najvišji in najdaljši stekleni most na svetu.

Fotografije mostu v Šinudžaju si oglejte spodaj.