Poletna ponudba na Voglu je vse bogatejša. Foto: Žičnice Vogel
Poletna ponudba na Voglu je vse bogatejša. Foto: Žičnice Vogel
Ob takšnem gibanju pa bi se lahko zgodilo, da bi poletni obisk presegel zimskega. Foto: Žičnice Vogel Bohinj

"Poletna sezona se je začela izjemno, na roko so nam šli tudi letošnji vročinski valovi," so sporočili iz Žičnic Vogel, ki so maja, junija, julija in v začetku avgusta že prepeljale okoli 50.000 potnikov. V juniju so prepeljali 28, v juliju pa 21 odstotkov potnikov več kot v enakem obdobju lani.

"Naš cilj ostaja, da bi gostje na Voglu ostali čim dlje in morda celo prespali, saj je na Voglu tudi v poletnem času na voljo več kot 80 ležišč v štirih različnih kočah," poudarjajo v Žičnicah Vogel, kjer so prepričani, da je ključ do prihodnjega razvoja še boljša ponudba, dodatne vsebine in dejavnosti za vse letne čase in vsako vreme.

Spust po jeklenici
Zato na Voglu ob vseh tekočih pripravah na zimsko sezono dopolnjujejo tudi poletno ponudbo. Poleg bogate kulinarične ponudbe in kolesarskega parka Vogel po novem ponuja tudi skoraj 300 metrov dolg spust po jeklenici.

Start je na terasi restavracije Viharnik, od koder se gostje spustijo po jeklenici s 40 do 60 kilometrov na uro. Najprej preletijo otroški park, sledi spust prek smučarske proge in sedežnice Brunarica do končne postaje. Kot poudarja Andrej Podlipnik, direktor agencije Alpinsport, ki upravlja Zip line, je ta primeren za vse. Edina omejitev je teža, ki mora biti med 30 in 110 kilogrami.

Opazovanje nočnega neba
Kot dobrodošla dodatna ponudba se je letos pokazalo opazovanje nočnega neba s temu primernimi instrumenti in pod strokovnim vodstvom astronoma, ki ga pripravljajo v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park. Naslednja priložnost za nočno izkušnjo na Voglu bo 29. avgusta.

Za Vogel je spodbudna tudi vremenska napoved do sredine avgusta, saj pričakujejo sončno vreme in od 20 do 22 stopinj Celzija, kar je od osem do deset stopinj manj kot v dolini. Na dober obisk računajo tudi 15. avgusta, ko bodo z mašo obeležili praznik Marijinega vnebovzetja. 23. avgusta pa bodo Vogel zavzeli gorski tekači, ki se bodo pomerili za pokal in za državno prvenstvo.