Kopališče Laguna na Ježici je poleti odlično zatočišče pred vročino. Foto: BoBo
Kopališče Laguna na Ježici je poleti odlično zatočišče pred vročino. Foto: BoBo


V akciji iskanja najboljšega kopališča v Sloveniji, ki je potekala 22. leto zapored, je sto slovenskih kopališč prejelo skoraj 70.000 glasov obiskovalcev.

V kategoriji naravnih kopališč je tako kot lani največ glasov prejel Simonov zaliv, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

Je vaš favorit med naštetimi?
V kategoriji letnih kopališč je na najvišjo stopničko stopila Laguna - mestna plaža Ljubljana, na drugo Letno kopališče Celje in na tretjo Letno kopališče Kranj. V kategoriji pokritih bazenskih kopališč so se zmage znova veselili v Vodnem mestu Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa Vodnemu parku Bohinj.

Terme Snovik so bile v kategoriji malih termalnih kopališč že drugič zapored na prvem mestu. Drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Rimske terme. V kategoriji srednje velikih termalnih kopališč so največ glasov prejeli v Termalnem Centru Wellness Park Laško. Mesto za njimi so si priborile Terme Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice.

V kategoriji velikih termalnih kopališč je po več letih preobrat. Na prvo mesto so se tokrat uvrstile Terme Olimia z Aqualuno, vrsto let zmagovalne Terme Čatež pa so zdrsnile stopničko nižje. Na tretje mesto med velikimi so se uvrstile Terme 3000 Moravske Toplice.