'Spring break' že tradicionalno zaznamujejo velike količine alkohola in vsesplošni razvrat. Foto: Reuters
'Spring break' že tradicionalno zaznamujejo velike količine alkohola in vsesplošni razvrat. Foto: Reuters

Sodnik v Montrealu je naložil agenciji Sunwing Vacations plačilo odškodnine po "nočni mori" v hotelu Club Grand Coco Bay v mehiškem letovišču Riviera Maya. Okajeni študenti so med drugim urinirali na balkone drugih gostov, bazen pa onesnažili z drobci stekla.
Kanadska televizija Sun News ob tem poroča, da je moralo osebje zaradi "umazane" vode zapreti hotelski džakuzi.
Razžaljeni dopustniki so letovišče obiskali marca 2009. Kmalu se jim je pridružilo za več avtobusov študentov, ki so si dali duška na svojem vsakoletnem spomladanskem oddihu (t. i. spring break), nekakšni severnoameriški različici naših absolventskih izletov, na katerih praviloma alkohol teče v potokih.

Odškodnina tudi za pretrpljene duševne bolečine
"Hotelski mir so kalili vzkliki in hrup, ki je trajal vso noč," je zapisalo sodišče v svoji obrazložitvi. "Nekateri gostje so se morali ukvarjati s študenti v zgornjih nadstropjih, ki so urinirali na njihove balkone."

Zaradi črepinj so morali zapreti tudi bližnjo plažo, neki hotelski predstavnik pa je celo priznal, da so "popolnoma izgubili nadzor nad hotelsko varnostjo". Stanje se ni izboljšalo tudi po tem, ko so šest najbolj razgrajaških študentov odstranili iz hotela.

Agencija mora dopustnikom povrniti stroške celotnega potovanja - vključno s stroški letalskih vozovnic in "pretrpljenimi duševnimi bolečinami" v znesku 500 dolarjev na osebo.