Po obdobju slabega vremena je petek le prinesel več sonca, čeprav je na Krvavcu zlasti dopoldne nagajala megla. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Po obdobju slabega vremena je petek le prinesel več sonca, čeprav je na Krvavcu zlasti dopoldne nagajala megla. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Obiskali smo Krvavec. Ob 9. uri se je na spodnji postaji kabinske žičnice zdelo, kot da so vsi ljubitelji smučanja čakali prav ta dan. Po svoje razumljivo, saj v vseh dneh počitnic za ljubljanske in gorenjske otroke pravega vremena ni bilo. Vozniki so morali tako že ob 8.30 svoj avtomobil pustiti pri spodnjih parkiriščih in se z avtobusom odpraviti do spodnje postaje, kjer so morali v dolgo kolono. V vrsti je bilo treba stati več kot 40 minut, kar nekaj ljudi pa se je pritoževalo, ker ni bilo nobenega reda, saj redarji niso postavili ograj.
Snežna podlaga dobra
Na vrhu kabinske žičnice, 1450 metrov visoko, pa novo razočaranje. Pričakovanega sonca ni bilo, ampak je bilo smučišče večinoma v megli. Precej močan veter jo je pozneje sicer znal razpihati, tako da sta se pokazala sonce in jasnina, a vseeno to ni bil tako idiličen dan, kot je kazalo. Smuka je, upoštevajoč tolikšno število smučarjev, kar ugodna. Čeprav se bliža pomlad, je snežna podlaga dobra, trda, ponekod tudi poledenela. Le na terenih, ki so najbolj izpostavljeni soncu, je popoldne sneg južen.
Najboljše je, če si na terenu prvi
Najboljše razmere so seveda rezervirane za tiste, ki so na Krvavcu dovolj zgodaj. "Tako dobrega snega, kot je letos, že dolgo ne pomnim," nam je zaupal navdušen smučar, ki ima sezonsko vozovnico in ki v tej sezoni ni izpustil niti enega dneva. Njegov smučarski dan se začne ob odprtju smučišča in konča že okoli 11. ure, tako da se izogne veliki gneči in kupom snega, ki nastanejo po tisočih zavojev manj veščih rekreativnih smučarjev.
Hotel skoraj povsem poln
Zadnja dva tedna je bilo zaradi počitnic na Krvavcu veliko otrok, ki so bili na smučarskih tečajih. Kdor želi svoje otroke naučiti prvih smučarskih korakov, ima to možnost na traku pri otroški vlečnici, druga možnost pa je Kriška planina, kamor se lahko pripeljete z avtomobilom. Krvavec bo seveda smučarjem več užitkov ponujal po počitnicah, ko bo manj gneče in bo prostor tudi v hotelu. Ta je bil v času šolskih počitnic zaseden kar 97-odstotno, največ pa je bilo tujih gostov, in sicer iz Češke, Madžarske in Hrvaške.