Največja znamenitost Quennslanda je Veliki koralni greben. Foto: EPA
Največja znamenitost Quennslanda je Veliki koralni greben. Foto: EPA
Oskrbnik bo nastanjen v osrednjem turističnem središču Velikega koralnega grebena. Foto: EPA

Kandidati se prijavljajo z videoposnetki, na katerih na različne načine poudarjajo svoje odlike. S posebnim videom, ki je bil deležen velike pozornosti, je to, kaj iščejo pri bodočem skrbniku čudovitega otoka, prikazal kar sam urad. Najbolj gledan je videoposnetek, na katerem si je "kandidatka" za sanjsko službo dala izdelati tetovažo, ki izraža njeno neizmerno ljubezen do avstralskega Velikega koralnega grebena z napis "Jaz (srce) otoke Velikega koralnega grebena".

Spletno stran turističnega urada Queenslanda, na kateri si je med drugim mogoče ogledati omenjene posnetke, si je od začetka razpisa v preteklem tednu ogledalo že 1,8 milijona ljudi. Urad je v tem času prejel že 6.000 prijav za sanjsko službo.

Izbrani kandidat bo moral le uživati
Izbrani srečnež bo za šestmesečno delo skrbnika otoka Hamilton prejel 150.000 avstralskih dolarjev (76.500 evrov), plačan pa bo imel tudi letalski prevoz iz njegove domovine do otoka na Velikem koralnem grebenu. V zameno bo moral kar se da uživati - poležavati na soncu, plavati, se potapljati in jadrati - ter o vsem poročati v tedenskem blogu, opremljenem s fotografijami in videoposnetki.

Ta vsekakor sanjska služba je del več milijonov vredne turistične promocijske kampanje, s katero se turistični urad Queenslanda želi predstaviti širši javnosti.

A. S.