Takole je na vrhu Višarij, ki so sicer znana romarska pot. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Takole je na vrhu Višarij, ki so sicer znana romarska pot. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Parkirišča so bila ob enajstih že povsem polna, vrsta na žičnicah precejšnja. Vse to mirno prebaviš, saj je jasno, da so bila tudi naša smučišča ob tako lepem prazničnem dnevu nabito polna. Huje je, ko poskušaš naredi vsaj en pameten veleslalomski zavoj, a to enostavno ni mogoče. Proga pod gondolo z zavidljivo višinsko razliko tisoč metrov je bila že po dveh urah povsem razrita, nekje polna grbin, drugje ledena, v spodnjem delu pa je nedavni dež še dodatno uničil teren. Če se je kje po naključju pokazala kakšna možnost za širši zavoj, so to onemogočali številni smučarji, ki so se valili od vsepovsod.

V čem je sploh smisel takšnega smučanja? Verjetno le v uživanju na soncu in enkratnih razgledih, ki se ponujajo na vrhu. Da ne bo pomote: Višarje so odlično smučišče, kjer je karta precej cenejša kot v bližnji Kranjski Gori, tereni pa dovolj dobri tudi za najzahtevnejše smučarje. Toda - tja pojdite takrat, ko v Sloveniji ne bo praznika!

T. O.

Pogled na Mangart. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tale fotografija pravzaprav ne ponazarja dobro, kako razrite so bile proge in koliko ljudi je bilo na smučišču. Foto: MMC RTV SLO
Ta slika je že precej boljša: idealen teren za ... ljubitelje smučanja po grbinah. Foto: MMC RTV SLO
Ko se je ura bližala 16.00, se je dalo najti tudi nekaj prostora, toda kaj, ko je bila podlaga že povsem uničena. Tale proga je sicer označena s črno barvo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Najbolj cenjena je proga pod gondolo, ki sprejme osem ljudi. Višinske razlike je kar za tisoč metrov in zadošča že, da narediš pet voženj. Foto: MMC RTV SLO
Tam nekje daleč se vidi tudi Grossglockner. Foto: MMC RTV SLO/T. O.