Je med zmagovalci tudi vaše priljubljeno kopališče? Foto: BoBo
Je med zmagovalci tudi vaše priljubljeno kopališče? Foto: BoBo

Slovenski kopalci so s pomočjo oddaje Dobro jutro, Slovenija, ki poteka po slovenskih radijskih postajah, tudi letos izbrali zmagovalce v različnih kategorijah. Letošnje poletje je bilo kopalcem precej bolj naklonjeno kot lansko, saj se jih je na kopališčih kar trlo.

Organizatorji izbora, ki se po izteku omenjene akcije že pripravljajo na svoji zimski akciji, iskanje naj smučišča in naj wellnessa, so priznanja najboljšim razdelili na gradu v Slovenski Bistrici. Ob najboljših termalnih zdraviliščih so izbrali še najboljša letna in naravna kopališča in pokrita bazenska kopališča.

Glasove kopalcev je v sodelovanju z RTV Slovenija že 25. leto zapored zbiralo sedem slovenskih radijskih postaj in spletni portal oddaje Dobro jutro, Slovenija in tako izbralo najboljša, najbolj urejena in najprijetnejša kopališča v letu 2015. Skupaj so prejeli skoraj 30.000 glasov.

Velika izbira med termami
Med velikimi termalnimi kopališči so se zmage tokrat veselile Terme Olimia s kopališčem Aqualuna, na drugo mesto se je uvrstila lanska zmagovalka Termalna riviera Terme Čatež, na tretje pa Terme 3000. Med srednje velikimi termalnimi kopališči je največ glasov dobilo kopališče Bioterme iz Male Nedelje, na drugem mestu je pristal Thermana Park Laško, na tretje pa so uvrščene Terme Banovci. Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najmlajše slovenske terme, Terme Paradiso, mesto za njimi so letos Terme Snovik, Rimske terme pa so zasedle tretje mesto.

Atlantis še vedno na vrhu
V kategoriji naravnih kopališč so tokrat najbolje ocenili lani drugouvrščeni Grajsko kopališče Bled, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan. Med letnimi kopališči je letos slavilo Letno kopališče Celje, pred ljubljansko mestno plažo Laguna, na tretje mesto pa se je uvrstil novinec med prejemniki - Letno kopališče Brestanica.

Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je znova brez konkurence ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretjem pa Vodni Park Bohinj.