Prvi pogoj za kandidaturo je, da kandidati delijo video o sanjski službi. Foto: BoBo
Prvi pogoj za kandidaturo je, da kandidati delijo video o sanjski službi. Foto: BoBo
Tako bo videti dokončana eko vasica. Foto: Palmieri

Čeprav bo Eko resort svoja vrata odprl šele septembra, je že zdaj z oglasom za sanjsko službo sprožil plaz zanimanja. Video, ki ga je Eko resort objavil na svoji strani na Facebooku, prikazuje najbolj obiskane turistične kraje in znamenitosti v Sloveniji, ponudbo Eko resorta in hkrati oglašuje službo pastirja.

Vendar se bo sanjske službe razveselila zgolj deseterica, ki jo bodo izbrali med kandidati z vsega sveta. Za službo se lahko poteguje prav vsak, skoraj edini pogoj je, da deli njihov video. Kot kaže, bo konkurenca velika, video, ki so ga objavili 11. marca, si je do zdaj namreč ogledalo več kot 70.000 ljudi, na svojih Facebookovih profilih pa ga je delilo 2.000 navdušencev nad oglaševano službo.

Prijave z vsega sveta
V družbi Palmieri, ki je objavila oglas, obenem pa je tudi lastnica in investitorica Eko resorta, ne pričakujejo profesionalnih pastirjev, ampak ljudi s pozitivno energijo, ki so motivirani in imajo radi otroke, živali in naravo ter znajo angleško.

Kot so pojasnili v družbi Palmieri, prijave dežujejo prav z vsega sveta. Za sanjsko službo se zanimajo kandidati iz Francije, Španije, Anglije, Irske, Finske kot tudi Avstralije, ZDA in z Nove Zelandije. Kandidate bodo razporedili za delo v vseh letnih časih, saj bo letovišče odprto vse leto. Kandidati bodo lahko sami izbirali obdobje dela, torej dva, tri ali štiri tedne. S posamezniki, ki bodo izbrani v ožji krog, bodo opravili krajši pogovor.

"Z delom pri nas se bodo kandidati spoznali z bogato etnološko vsebino v resortu, v katerem je simbolika Velike planine, ene najlepših in najbolj ohranjenih planin v vsej Evropi, rdeča nit celotne ponudbe. Kandidatom ponujamo prenočitev, prehrano vrhunske kakovosti in lokalne pridelave, v resortu bomo namreč imeli samooskrbni vrt in tako svojo lastno pridelano zelenjavo in začimbe," so pojasnili v družbi Palmieri in dodali, da želijo v Slovenijo in Eko resort z videom privabiti čim več gostov.