Na sejmu so slovenski podjetniki iskali tudi partnerja za nadaljnji razvoj Alp Hotela Bovec in smučišča Kanin. Foto: BoBo
Na sejmu so slovenski podjetniki iskali tudi partnerja za nadaljnji razvoj Alp Hotela Bovec in smučišča Kanin. Foto: BoBo

Za investicijo v butični hotel v Rogaški Slatini se je odločil ruski investitor, ki je že navzoč v Sloveniji. Gre za hotel za najzahtevnejše goste z med 50 in 100 sobami. Gre za investicijo več milijonov evrov, odvisno od opremljenosti sob in programa.

Prav tako se je za zdaj še nerazkriti ruski investitor, ki ima investicijski sklad za investicije v turizem in trgovske centre, odločil sodelovati pri razpisu za gradnjo hotelsko-termalnega centra v Sloveniji in razpisu za gradnjo poslovno-stanovanjskega centra v Ljubljani. Vrednost prvega je več milijonov evrov, drugega pa okrog 22 milijonov evrov.

Gre za del poslov in dogovorov, ki so jih sklenili slovenski podjetniki ob nedavnem obisku na mednarodnem nepremičninskem sejmu Dom Expo v Moskvi. Kot je za STA povedal vodja sektorja za spodbujanje tujih neposrednih investicij v okviru javne agencije Spirit Matej Skočir, je bilo zanimanja za Slovenijo in njene nepremičninske in turistične zmogljivosti na sejmu veliko - največ obiskovalcev pa so zanimale nepremičnine na Obali, v Ljubljani in Rogaški Slatini.