V polfinalu bodo imeli slovenski košarkarji zagotovo še večjo podporo navijačev. Foto: EPA
V polfinalu bodo imeli slovenski košarkarji zagotovo še večjo podporo navijačev. Foto: EPA

Ljubljano in Carigrad običajno povezuje le turški prevoznik Turkish Airlines, a tokrat so linijo okrepili, in to zaradi uspehov slovenskih košarkarjev, ki so se po zmagi nad Latvijo uvrstili v polfinale.

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo v sodelovanju s turistično agencijo Kompas jutri, 14. septembra, izvedel dva posebna poleta, s katerima bodo v Carigrad poleteli košarkarski navdušenci, ki bodo lahko spodbujali izbrance selektorja Igorja Kokoškova.

V areni Sinan Erdem bo organiziran slovenski navijaški sektor.

"Poseben polet v Carigrad ob že polno zasedenih kapacitetah in polni izkoriščenosti posadk pomeni velike operativne spremembe v urniku letenja, menjavah posadk, menjavah ter rotacijah letal in podobno. Kljub temu pa kot letalski prevoznik, ki ponosno nosi Slovenijo že v svojem imenu, ne moremo proti vzgonskemu vetru, ki piha na krila slovenskega ponosa," so nam sporočili iz Adrie, pri kateri še usklajujejo možnosti o dodatnih poletih v nedeljo. Takrat se bodo slovenski košarkarji bojevali za medaljo, jutri bo jasno, ali bodo igrali tekmo za tretje mesto ali tekmo za prvo mesto.

Potniki se morajo za vozovnice obrniti neposredno na turistično agencijo.