Obisk slovenske stojnice na turistični borzi ITB v Berlinu je po oceni Slovenske turistične organizacije (STO) odličen. Tematika zdravih voda in aktivnega oddiha je pisana na kožo nemškim turistom, ki sicer iščejo predvsem aktivna doživetja, novosti in kakovosten oddih. Foto: Srdjan Živulović/Bobo
Obisk slovenske stojnice na turistični borzi ITB v Berlinu je po oceni Slovenske turistične organizacije (STO) odličen. Tematika zdravih voda in aktivnega oddiha je pisana na kožo nemškim turistom, ki sicer iščejo predvsem aktivna doživetja, novosti in kakovosten oddih. Foto: Srdjan Živulović/Bobo
Priznanje je v okviru borze ITB ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Zdravku Počivalšku, izročil Taleb Rifai, generalni sekretar Svetovne turistične organizacije (UNWTO). Foto: Nino Verdnik, arhiv STO
Srečanje z novinarji. Foto: STO

V okviru letošnje turistične borze ITB Berlin je Slovenija prejela priznanje PATWA za najhitreje razvijajočo se turistično destinacijo (PATWA award for the Best Emerging Destination).

Priznanje je v okviru borze ITB ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Zdravku Počivalšku izročil Taleb Rifai, generalni sekretar Svetovne turistične organizacije (UNWTO), ki je ob tej priložnosti Slovenijo pohvalil z naslednjimi besedami: "Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli."

Zdravko Počivalšek pa je povedal: "Izjemno sem vesel in s ponosom prevzemam priznanje, ki ga je Sloveniji za najhitreje razvijajočo se turistično destinacijo podelila organizacija turističnih pisateljev. Nedvomno je to ena od potrditev, da so naše dejavnosti na področju turizma prave, saj sta bili pomembni merili za pridobitev tega priznanja trajnostni razvoj ter dvig kakovosti potovanj in turizma. Vsekakor je tako priznanje tudi spodbuda za prihodnje delo in pripomore k večji prepoznavnosti Slovenije."

Nagrajena tudi videooglasa
Slovenska turistična organizacija (STO) pa je od mednarodne strokovne komisije Das Goldene Stadttor prejela nagradi za promocijska videooglasa, in sicer za videooglas Povabilo v Slovenijo oz. Invitation to Slovenia in videooglas Povabilo v Slovenijo s Perpetuum Jazzile oz. Invitation to Slovenia with Perpetuum Jazzile. Promocijske videooglase slovenskega turizma je v letu 2015 STO pripravila v składu z zgodbo zelene, aktivne in zdrave Slovenije in s tem v składu s samim komunikacijskim jedrom znamke I FEEL SLOVENIA.

Mednarodna priznanja Das Goldene Stadttor so bila v okviru letošnje borze ITB podeljena 14. zapored. Priznanja se podeljujejo turističnim prispevkom na področju videooglasov, tiskanih medijev in multimedijskega komuniciranja v različnih kategorijah na podlagi ocene mednarodne strokovne komisije.

Vezi Slovenije z Nemčijo so močne
Turistična borza ITB Berlin, ki letos praznuje 50 let, se po pomenu in velikosti uvršča v sam vrh mednarodnih turističnih borz. Pod okriljem STO-ja se na njej do nedelje tam predstavlja 28 slovenskih destinacij in ponudnikov, kjer izpostavljajo tematiko zdravih voda in aktivnega oddiha ter Ljubljane kot nosilke naziva zelene prestolnice Evrope.

Minister Zdravko Počivalšek je na slovenskem večeru poudaril pomembnost turizma v Sloveniji, izpostavil leto 2015 kot leto rekordov v slovenskem turizmu in napovedal dve novi letalski liniji med Nemčijo in Slovenijo – med Düsseldorfom in Mariborom ter Kölnom in Ljubljano.

"Tovrstni dogodki me navdušujejo, saj se tu sklepajo prijateljstva in poslovna partnerstva ter nasploh tkejo vezi med državami. Vezi Slovenije z Nemčijo so močne, saj je Nemčija največja trgovinska partnerica Slovenije in tretja največja naložbenica. Z nemškimi partnerji smo tako iskali priložnosti za dodatno učvrstitev našega sodelovanja, s poudarkom na turizmu, saj Nemčija v tem pogledu za nas predstavlja tretji največji trg, ki v zadnjih petih letih izkazuje rast. Možnosti vidimo predvsem na področju naložb v turizem, organizacije poslovnih dogodkov in kongresov," je povedal.

Slovenija kot turistična dežela žanje uspehe
Slovenija kot turistična dežela žanje uspehe