Pa vi? Ste se si ga že kdaj privoščili? Foto: Spletna stran Hot Horse
Pa vi? Ste se si ga že kdaj privoščili? Foto: Spletna stran Hot Horse
Ted Ligety
Konjski burger Hot Horse si je privoščil tudi ameriški smučarski zvezdnik Ted Ligety. Foto: Twitter

Konjsko meso se je po izbruhu t. i. mesne afere znova znašlo v središču pozornosti. Medtem ko se številni zgražajo nad zamislijo, da bi jedli tako plemenito žival, kot je konj, spet drugi prisegajo na to meso. In kje ga jesti? Revija New York Magazine je izbrala 20 krajev po vsem svetu, kjer si lahko privoščite mesne dobrote iz konjskega mesa - in mednje uvrstil tudi ljubljanski kiosk s hitro prehrano Hot Horse.

"Slovenska hitra hrana, ki je nekoč galopirala," so pri NY Magazinu opisali miniverigo dveh kioskov hitre hrane iz konjskega mesa. V starejšem izmed dveh kioskov, ki stoji v ljubljanskem parku Tivoli, mimoidočim in obiskovalcem športnih prireditev burgerje s konjskim mesom strežejo že od leta 1995, pri čemer poudarjajo,da gre izključno za meso, pridelano v Sloveniji.

Privoščil si ga je tudi Ligety
Da je Hot Horse res vse bolj mednarodno poznan ponudnik hrane, dokazuje tudi to, da si ga je januarja, na poti iz Münchna v Zagreb, privoščil tudi ameriški smučarski zvezdnik Ted Ligety in dokazno fotografijo objavil na družbenih omrežjih, zraven pa pripisal: "Bi jedli horseburger, če bi bili v Sloveniji?"

Med 20 kraji, kjer si lahko privoščite konjsko meso na najrazličnejše načine, so tudi restavracija 1001 Nights v newyorški četrti Brooklyn, v filadelfijski restavraciji Monsu, v več kanadskih gostilnah v Torontu in Montrealu, pa v več krajih v Mehiki, v dveh pariških restavracijah, v Veroni, Jakutsku in še v nekaterih drugih mestih po svetu.