Vogel na današnji dan. Foto: Vogel
Vogel na današnji dan. Foto: Vogel

Po tem, ko je bilo jesensko odprtje smučišča Vogel izjemno uspešno, smučišče je 22. in 23. novembra obiskalo 3.000 ljudi, bodo na Voglu spet zavihali rokave.

Po uspešnem otvoritvenem koncu tedna je prišla odjuga, zaradi katere vijuganje po belih strminah ni bilo več mogoče, zdaj pa je zapadel nov sneg, ki bo v nedeljo omogočil smuko na spodnjem delu smučišča.

V četrtek je zapadlo 35 centimetrov južnega snega, za katerega pričakujejo, da bo v soboto pomrznil. V soboto bodo tako pognali gondolo na Vogel, v nedeljo pa odprli spodnji del smučišča, so danes sporočili iz družbe Žičnice Vogel Bohinj.

Sedežnici Orlove glave in Brunarica ter vlečnica Storeč bodo sicer obratovale le v nedeljo, saj bodo nato čakali na nove snežne padavine. "Današnje vremenske karte kažejo še na nekaj snega v sredini prihodnjega tedna, tako da upamo, da bomo redno začeli obratovati 12. decembra," je povedal predsednik uprave družbe Boštjan Mencinger.

V nedeljo bodo veljale posebne cene vozovnic. Za enodnevno smuko bo treba odšteti le za vožnjo z gondolo, to je 13,5 EUR za odrasle in 9 EUR za otroke.