Tudi koča na smučišču pride s ponudbo. Foto: Uradna turistična stran
Tudi koča na smučišču pride s ponudbo. Foto: Uradna turistična stran

S to posebno akcijo želijo lokalne oblasti privabiti zasebne vlagatelje, ki bi pomagali ohraniti smučišče pri življenju. V ta namen so ponudbi pritaknili še slaba dva milijona evrov vladnih subvencij za tistega, ki se bo lotil upravljanja smučišča. Lokalne oblasti si tudi želijo ohraniti delovna mesta in privabiti turiste.

Smučišče nedaleč od slovenske meje ima 26 kilometrov prog - tudi take za začetnike, terenski park, smučarsko šolo, izposojevalnico opreme in drsališče.

Deželni glavar Peter Kaiser iz vodilnih Socialnih demokratov je dejal, da bi bankrot letovišča stal državo petkrat toliko, kot če ga prodajo za simbolično ceno. Ponudba velja do konca junija.

Smučišča na prodaj
Petzenbahnen sicer ni prvo smučarsko središče, ki so ga bili primorani dati na prodaj - leta 2006 so Hemlock Valley v Britanski Kolumbiji (Kanada) kar na eBayu prodajali za 4 milijone dolarjev, leta 2004 pa sta šla na prodaj dva škotska smučarska centra, Glenshee in Glencoe, potem ko sta v dveh letih ustvarila za milijon funtov minusa.

Lani pa so za 550.000 evrov v malih oglasih prodajali francosko smučišče blizu Vichyja - cena je vključevala tri sedežnice, izposojevalnico opreme, palačinkarno in snežni plug.