Mali grad te dni gosti Kamfest, festival z razgledom. Foto: RTV SLO/T. O.
Mali grad te dni gosti Kamfest, festival z razgledom. Foto: RTV SLO/T. O.

"Obisk je zelo dober. Predvsem je veliko Francozov in Špancev. Največ je enodnevnih gostov, nekateri pa tudi ostanejo kak dan več. S prenočišči ni težav. Večino sprejmejo Terme Snovik, od letos pa obratuje tudi hostel Pod Skalo, kjer je v bližini tradicionalno lepo zaseden tudi kamp," so za MMC povedali na Turistično informacijskem centru (TIC).

Kaj zanima turiste? Predvsem mestno jedro in seveda okoliške znamenitosti. Planine so blizu, Kamniška Bistrica je izhodišče za lepe ture. Velika planina vse očara. Letos je na planini zelo živahno. Omeniti velja še Arburetum Volčji potok in možnosti kolesarskih izletov.

In pomanjkljivosti? "Skorajda jih ni. Res, pritožb je zelo malo, morda turisti pogrešajo le gostinski lokal z domačo hrano v mestnem jedru," so povedali v TIC-u.

Vrvež v prelepem starem mestnem jedru te dni popestri Kamfest (med gosti so letos tudi Alenka Godec, Gušti in Polona ter Vlado Kreslin), mesto pa se že pripravlja na Dneve narodnih noš, ki bodo od 7. do 9. septembra, vrhunec pa bo nedeljska povorka, ki se bo začela ob 15. uri.

T. O.