Seven Seas Voyager, 206 metrov dolga lepotica. Foto: www.hartforholidays.com
Seven Seas Voyager, 206 metrov dolga lepotica. Foto: www.hartforholidays.com
Odslej imajo tudi petični turisti možnost, da si ogledajo lepote slovenske dežele. Foto: MMC RTV SLO

To je tretja nadvse razkošna ladja za križarjenje, ki je letos pristala v Kopru.

Ste tudi vi v Kopru opazili razkošno ladjo? Pošljite nam fotografije na Moj splet.
Čeprav je dolga kar 206 metrov, lahko sprejme sorazmerno malo potnikov, in sicer 700. Toda, vsak ima na voljo nadstandardno velike kabine: 35 do 130 kvadratnih metrov, razvrščene v devetih nadstropjih, vsaka kabina ima tudi svoj balkon, za potnike pa skrbi 450 članov posadke.

Ladja, ki križari po svetu, je bila zgrajena leta 2003, potnikom pa je na ladji namenjenih devet nadstropij, svojim gostom pa nudi storitve 24 ur na dan.

Lastnik ladje je ameriška družba Regent Seven Seas Cruises, ki upravlja še tri podobne ladje za križarjenje. Ena od teh (Seven Seas Navigator) bo predvidoma priplula v Koper čez dva meseca. Potem ko bodo prihodnje leto obnovili stavbo potniškega terminala, naj bi Koper postal pomembno turistično pristanišče za takšne ladje. Slovenski turizem pa se bo tovrstnim gostom moral še dodatno prilagoditi.

Takšno potovanje si lahko privoščijo le najbogatejši
Prva razkošna ladja Seabourn Pride je v Kopru pristala aprila, na enodnevni obisk pa je pripeljala 191 petičnih gostov, ki so si ogledali Postojno, Piran, Lipico in Koper. Druga razkošna ladja, Azamara Journey, je maja v Koper prišla kar dvakrat. Azamara Journey bo Koper spet obiskala oktobra in še nekajkrat v naslednjem letu.

Skupna značilnost teh najbolj razkošnih ladij za križarjenje je posebna ponudba najvišjega cenovnega razreda, namenjena je le bogatejšim gostom. Zaradi razkošne ponudbe te ladje sprejemajo manj potnikov kot običajne ladje enakih velikosti.