Posočje je idealno za goste z avtodomi, saj ponuja neokrnjeno naravo, kulturno-zgodovinske znamenitosti in domačo kulinariko. Foto: RTV SLO
Posočje je idealno za goste z avtodomi, saj ponuja neokrnjeno naravo, kulturno-zgodovinske znamenitosti in domačo kulinariko. Foto: RTV SLO
Počitniško kampiranje
V Bovcu se je v preteklih letih občutno povečalo število gostov, na novem sodobnem postajališču bodo lahko namestili 14 avtodomov. Foto: RTV SLO

Občina je postajališče uredila kot del okoli 30 milijonov tolarjev vrednega projekta Avtodomski turizem, ki ga sofinancira EU. Turisti se bodo lahko na njem ustavili za 36 ur, se oskrbeli z vodo in elektriko ter se na okolju prijazen način znebili odpadnih vod, je povedala vodja projekta Cecilija Ostan.

Posočje privablja več gostov
V preteklosti je na Bovškem močno primanjkovalo prostorov za bivanje z avtodomi. Zaradi povečanja števila tovrstnih turistov so ti svoja vozila parkirali kar v naravi in onesnaževali okolje.

Široko zastavljen projekt
Pri projektu, pri katerem sta kot partnerja sodelovala italijanska občina Tarcento in turistično društvo Soča-Trenta, so v zgornjem Posočju vzpostavili mrežo šestih kampov, ki so prilagojeni gostom z avtodomi. Projekt vključuje tudi oblikovanje štirijezične informativne zloženke in spletnih strani.

V prihodnosti se želijo v Bovcu povezati še z drugimi ponudniki avtodomskega turizma na tromeji med Slovenijo, Italijo in Avstrijo.

Pester program ob odprtju
Po uradnem odprtju postajališča bo srečanje ljubiteljev avtodomov; pričakujejo okoli 220 gostov iz Slovenije in Italije. Zanje so pripravili rafting po reki Soči, izlet v dolino Trente, sprehod po delu Soške poti, obisk Kanina pa tudi preizkušanje kulinarične ponudbe.