Videospoti so nastajali konec jeseni na slovenskih solinah. Foto: Spirit/Aleš Fevžer
Videospoti so nastajali konec jeseni na slovenskih solinah. Foto: Spirit/Aleš Fevžer
Tina Maze
V agenciji Spirit pravijo še, da pripravljajo tudi "druga tržno komunikacjiska orodja, katerih nosilka bo v letu 2014 Tina Maze". Foto: Spirit/Aleš Fevžer

V javni agenciji Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) so se odločili za drugačen pristop k promociji slovenskega turizma. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se lotili "inovativnega, drugačnega in bolj drznega pristopa k promociji in trženju Slovenije in njene turistične ponudbe".

Zato so posneli več 30-sekundnih videospotov, v katerih Tina Maze v nemščini, italijanščini in angleščini vabi na soline (kjer je pretežen del videov tudi nastal), v Piran, v toplice, na Bled, Kras in v Ljubljano. Kmalu si bo mogoče ogledati tudi daljši, triminutni video in celo filmček o snemanju oglasne kampanje, obljubljajo. Prvi videospot si je v prvem tednu ogledalo več kot 47.000 ljudi.

Neokrnjena narava spodbuja k izrednim športnim uspehom
Karmen Novarlič,
vodja sektorja za turizem v agenciji, je ob tem pojasnila: "Naš cilj je doseganje sinergijskih učinkov na ciljnih emitivnih trgih za učinkovito trženje in promocijo Slovenije in posledično dvig njene konkurenčnosti. Zgodba pri tem izhaja iz krovne zgodbe Slovenije - zelene, aktivne in zdrave dežele, ki utrjuje znamko Slovenije in slovenskega turizma I feel Slovenia. Slovenija kot dežela edinstvene neokrnjene narave je k doseganju izrednih športnih dosežkov spodbudila že marsikaterega slovenskega športnika, med drugim tudi Tino Maze.”

V agenciji so sicer zelo zadovoljni, da jim je vlada junija namenila dodatne tri milijone, ki jih bodo porabili za promocijo Slovenije do konca leta, saj je to čas, pojasnjujejo, ko ljudje načrtujejo svoje počitnice za naslednje leto.

V Italiji na avtobusih, v Nemčiji in Avstriji na TV-ju
Do konca novembra pospešeno oglašujejo v sosednjih Avstriji in Italiji ter v Nemčiji. V Avstriji in Nemčiji se bodo osredotočili na televizijsko oglaševanje (omenjene videospote bodo predvajali na nemškem ARD - Das Erste in avstrijskih ORF 1 in 2), v Italiji pa na zunanjih oglasnih površinah: "Na postajah podzemne železnice, pa tudi na tramvajih in avtobusih v Milanu, ter na avtobusih v Padovi, Bologni, Vicenzi, Reggii Emilii in v Mestrah, skupno na 1.000 oglasnih površinah," pojasnjujejo in dodajajo, da se bodo posvetili tudi promociji Slovenije prek spleta oz. portala YouTube.

Oglasi "opozarjajo na najboljše, kar imamo"
Ob tem so v agenciji Spirit še poudarili: "Slovenijo z namenom dviga ugleda naše države promoviramo kot aktivno, prizadevno, tekmovalno in zmagovalno turistično destinacijo, zato oglasna sporočila opozarjajo na najboljše, kar imamo: od edinstvenih Sečoveljskih solin, slikovitega Pirana, Plečnikovega Tromostovja v Ljubljani, alpskega bisera Bleda do slovenskih term, Krasa itn."

Spodaj si lahko ogledate nekaj promocijskih spotov, v katerih Tina Maze v angleščini, nemščini in italijanščini vabi na različne konce Slovenije. Več si jih lahko ogledate tukaj.