Vogel bo smučarsko sezono začel 10. decembra. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Vogel bo smučarsko sezono začel 10. decembra. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Vogel je imel letos poleti rekorden obisk, kar 126 tisoč obiskovalcev so našteli, v zimi upajo na vsaj 100 tisoč smučarjev.

Včeraj so končali obnovo gondole. "To se pravi, vlečna jeklenica je popolnoma nova, po 15 letih, to je bil kar velik podvig, 27 ton ima ta jeklenica," je povedal Boštjan Mencinger, direktor Žičnic Vogel.

A ker francoski dobavitelj zamuja z rezervnimi deli, bodo smučišče lahko zagnali šele 10. decembra. "V zadnjih dveh letih smo bili res ves december in skoraj ves januar brez snega, tako da upamo, da letos zapade že v decembru."

Za zdaj bosta obratovala le ena sedežnica in otroški park, ki ga lahko sami zasnežijo; saj so zaradi Triglavskega narodnega parka odvisni le od naravnega snega. Sicer pa so v smučišče letos vložili kar milijon evrov. "To gre za naša lastna sredstva, Vogel posluje odlično, smo si to lahko privoščili," je povedal Mencinger.

Večinski lastnik žičnic Anthony Tomažin je lani kupil 60-odstotni delež Vogla, napovedal naložbe, a doslej — morebitnih obljub še ni uresničil. Tudi napovedani obisk Vogla včeraj je zaradi bolezni odpovedal. A nujno potrebne zamenjave žičnice Zadnji Vogel pa družba kljub dobremu, dobičkonosnemu poslovanju sama brez strateškega lastnika ne bo zmogla.

Marjeta Klemenc, TV Slovenija

Vogel z obnovljeno nihalko pričakuje smučarje
Vogel z obnovljeno nihalko pričakuje smučarje