Smučarski skakalci in njihove ekipe, novinarji, navijači in ostali obiskovalci planiških poletov so dodobra napolnili prenočitvene zmogljivosti v Kranjski Gori in okolici. Foto: www.alesfevzer.com
Smučarski skakalci in njihove ekipe, novinarji, navijači in ostali obiskovalci planiških poletov so dodobra napolnili prenočitvene zmogljivosti v Kranjski Gori in okolici. Foto: www.alesfevzer.com

Obisk planiških poletov je odvisen tako od vremenskih razmer kot od trenutnih uspehov slovenskih smučarskih skakalcev. Vremenska napoved za konec tedna je za zdaj ugodna, slovenski skakalci pa so na zaključek sezone povabili na najlepši možen način ‒ z ekipno in posamično zmago v Vikersundu.

Uspehi slovenskih orlov so marsikoga prepričali v večdnevni obisk planiškega praznika, ki se s preizkusom letalnice začne v sredo, nadaljuje pa s četrtkovimi kvalifikacijami, a rezervacija prenočišča v teh dneh v Kranjski Gori in okolici ni tako preprosta.

"V turistični destinaciji Kranjska Gora smo trenutno 86-odstotno zasedeni, pričakujemo pa približno 95-odstotno zasedenost v času tekem v Planici," je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Turizma Kranjska Gora Nina Peternel.

Praznik smučarskih poletov v dolini pod Poncami bo potekal od četrtka do nedelje. Prenosi bodo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju. Več TUKAJ.

Hoteli so po njenih navedbah večinoma polni. V hotelu Hit Alpinea denimo v času tekmovanj za svetovni pokal v Planici zopet pričakujejo polno zasedenost. Poleg tekmovalnih in spremljevalnih ekip pričakujejo tudi obisk navijaških skupin.

V Kranjski Gori je sicer še vedno mogoče dobiti prenočišče, predvsem v zasebnih sobah in apartmajih. Booking denimo med 21. in 24. marcem ponuja še kar nekaj prenočišč v apartmajih, pa tudi v hostlu ob jezeru Jasna, cene pa se gibljejo med 300 in 1.400 evri za tri noči.

Alternativa? Bled, Trbiž.
Ob popolni zasedenosti namestitvenih zmogljivosti v občini Kranjska Gora obiskovalce napotijo tudi v bližnji Bled ali pa čez mejo, v Avstrijo in Italijo. Ena od pogostih alternativ je tako Trbiž, od Kranjske Gore oddaljen slabih 15 kilometrov in za obiskovalce sicer privlačen tudi zaradi Belopeških jezer.

V občini Kranjska Gora je bilo leta 2018 v povprečju prijavljenih oz. aktivnih 7007 ležišč, od tega 6710 stalnih ležišč. Število registriranih ležišč niha zaradi pogojev sobodajalstva (do 150 dni na leto), so ob sklicevanju na podatke državnega statističnega urada še pojasnili v Turizmu Kranjska Gora.