Gostišče je po letih propadanja ponovno zaživelo. Foto: TV Slovenija
Gostišče je po letih propadanja ponovno zaživelo. Foto: TV Slovenija

Kamničani so tako ob današnjem prazniku 1. maja dobili darilo, ki je razveselilo marsikoga od zavednih domačinov, župan Marjan Šarec pa je izpolnil obljubo, da bo poskrbel, da Stari grad ne bo več kamniška sramota.

Obljubo je dal med svojim prvomajskim govorom, potem ko je prejšnji najemnik zapustil Stari grad, ki je takrat že nekaj let žalostno propadal.

Po dolgem čakanju so zdaj obnovili pritlični del tamkajšnjega gostišča in odslej bodo obiskovalci te priljubljene razgledne turistične točke tam spet lahko postreženi.

"Korak za korakom"
"Upam, da se nikoli več ne bo zgodilo tisto, kar se je. Da bi morali hoditi po sodiščih, da bi morali potem čistiti, da bi morali potem vse obnavljati, ampak da bo ta točka res zbirališče Kamnika in Kamničanov ter seveda vseh gostov iz Slovenije in tujine, ki že zdaj radi pridejo sem gor po lep razgled," je povedal Šarec.

Razgledi pa niso dovolj, zato bo marsikaj odvisno od tega, kako se bodo gostje tam počutili. "Naš glavni moto bo, da bo prijaznost na prvem mestu, kar naj bi bil moto vseh gostincev. V prihodnosti imamo lepe, velike načrte. Za začetek korak za korakom, potem bomo pa videli," je povedal novi najemnik Starega gradu Boris Golob.

Šarec pa: "Najprej bo treba navaditi ljudi, da bodo spet začeli hoditi sem gor, potem bo pa treba obnoviti srednji del, kjer je kuhinja in jedilnica, kajti v prihodnje pričakujemo, da bomo razširili tukaj gostinsko ponudbo."

Miro Štebe, TV Slovenija

Kamnik: znova odprli gostišče na Starem gradu
Kamnik: znova odprli gostišče na Starem gradu