Na Bledu upajo, da bodo projekt uresničili do leta 2019. Foto: MMC/TV Slovenija
Na Bledu upajo, da bodo projekt uresničili do leta 2019. Foto: MMC/TV Slovenija

Osrednji blejski kongresni prostor je Festivalna dvorana, ki je bila zadnjič obnovljena pred 28 leti. Veliki dvorani s 480 sedeži, ki je največja na Gorenjskem, dodajajo prostor s 190 sedeži. Dela bodo stala 400.000 evrov, pokril jih bo Zavod za kulturo Bled - ta računa na porast kongresnega turizma, ki je prav zaradi neprimernih površin v zadnjih letih precej upadel.

Novo podobo dobiva tudi blejska promenada. "Trenutno urejamo samo komunalno infrastrukturo, odločili pa smo se, da po zaključku zdajšnje investicije promenado dejansko za vse večne čase zapremo za promet - razen za dostavo in intervencije," je pojasnil direktor občinske uprave Matjaž Berčon.

S tem uresničujejo sprejeto celostno prometno strategijo, ki predvideva umik prometa od jezera in parkirišča ob severni obvoznici - na začetku te bo tudi nova osrednja blejska avtobusna postaja. Nova promenada je za zdaj le na papirju. "Čakamo na neko končno rešitev, ki smo jo izbrali na natečaju. Upam, da bomo stvar uresničili nekje do leta 2019," napoveduje Berčon.

Zalogaj, ki je vreden pet milijonov evrov.

Prenova blejske promenade
Prenova blejske promenade