V letošnji sezoni so prodali več kot 100 tisoč vrčkov. Foto: Televizija Slovenija
V letošnji sezoni so prodali več kot 100 tisoč vrčkov. Foto: Televizija Slovenija

Čeprav je fontana zaprta, jo posamezni radovedneži še vedno obiskujejo, novo drsališče pa so najbolj neučakani lahko preizkusili že zadnji dan v oktobru. Od aprila letos so prodali 103 tisoč vrčkov iz fontane, kar je približno 14.800 mesečno oziroma 490 dnevno.

"Res smo se zapisali na evropski ali pa svetovni turistični zemljevid," je za Televizijo Slovenija pojasnil župan občine Žalec Janko Kos. "Ta fontana je multiplicirala, generirala širšo turistično ponudbo tega območja, zdaj se moramo samo še povezovati, sodelovati v regiji in širše."

Letos so fontani dodali še šesto točilno mesto, v prihodnje pa se želijo posvetiti predvsem urejanju okolice. Ob tem poudarjajo predvsem urbano opremo, igrala za otroke in odrasle ter pokritje tržnice, s čimer bodo dobili nov prireditveni prostor. Lani je sicer Žalec obiskalo dobrih 5.000 turistov, leto predtem 500 manj - večji obisk med drugim pripisujejo tudi pivski fontani.

Ker je fontana svoje pipe za pet mesecev zaprla, bo za pestro dogajanje zdaj poskrbelo brezplačno drsališče. Postavili so ga na Šlandrovem trgu, projekt pa bo občino stal približno 30 tisoč evrov.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

Žalska fontana bo pozimi zaprta
Žalska fontana bo pozimi zaprta