Dan Poljšak že načrtuje tudi gradnjo naslednje jadrnice. Foto: Televizija Slovenija
Dan Poljšak že načrtuje tudi gradnjo naslednje jadrnice. Foto: Televizija Slovenija

Dan Poljšak je zdaj star 21 let in je lastnik 7 metrov in pol dolge dvojambornice iz lesa, ki jo je v glavnem izdelal sam. Njegova jadrnica Cassiopeia se je prvič lahko dotaknila morja tudi zaradi pomoči družine in prijateljev.

"Z barkami se v bistvu srečujem že od malih nog in tudi od vedno sem si želel graditi svojo leseno jadrnico. Pred to barko sva z očetom predelala eno manjšo jadrnico dvojambornico in ko sem to prejšnjo barko po imenu Škrga prerasel, smo resno začeli razmišljati o gradnji nove," je pojasnil za Televizijo Slovenija.

Njegova mati Judita Poljšak je dejala, da je to za družino poseben praznik, da pa je pri velikem projektu sodelovalo še veliko sodelavcev in prijateljev, s katerimi so s skupnimi močmi poskrbeli, da je "tako lepa". "To je nagrada celi družini, to smo vzeli čustveno. Če povem po pravici, včeraj sem se usedel zraven barke in jo gledal in se kar dvakrat zjokal," pa je priznal njegov oče David Poljšak.

Na pomolu so splavitev Cassiopeie pospremili Danovi prijatelji in podporniki. Dan je ob prvem plutju ponosno vzkliknil, da barka plava točno tako, kot mora. "To je to. Super je."

Dana sicer čaka še nekaj dela v notranjosti, avgusta pa z njo že načrtuje jadranje, nad katerim se je navdušil že kot šestletni otrok, začel pa je razmišljati tudi o načrtih za naslednjo.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku Televizije Slovenija.

Splavitev jadrnice Cassiopeia, ki jo je zgradil dijak
Splavitev jadrnice Cassiopeia, ki jo je zgradil dijak