Gače vabijo v vseh letnih časih. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO
Gače vabijo v vseh letnih časih. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO

Z današnjim dnem odprtih vrat začenjajo poletno sezono.

Na Gačah so začeli sprejemati prve letošnje obiskovalce. Današnji dan odprtih vrat namreč pomeni začetek poletne sezone na tem priljubljenem dolenjskem smučišču.

Letos ponudbo še bogatijo z novim pustolovskim parkom, pravi vodja smučišča Borut Koprivnik. "Imamo odprtje poletne sezone, kjer lahko samo ta dan kupijo najcenejše letne karte, letne vozovnice. Imamo tudi odprtje pustolovskega parka, ki je eden izmed največjih na Dolenjskem in v Beli krajini. Park ima tri stopnje – lažjo, srednjo in težjo, ima 50 enot, najnovejšo izvedbo varovanja. Mislim, da je park zanimiv tako za otroke kot odrasle in seveda za team buildinge," je dejal.

V pustolovski park so vložili 150.000 evrov lastnega denarja in tako, pravi vodja smučišča, še obogatili poletno sezono, saj v sklopu pustolovskega parka lahko organizirajo programe, namenjene različnim skupinam. Omogočajo tudi izposojo koles in so izhodišče za sproščanje v neokrnjeni naravi, ob razgibanih pohodniških poteh pa so Gače primerne tako za individualne kot družinske sprostitve, team buildinge in šole v naravi.

Sicer so smučarsko središče in lani so imeli 48 smučarskih dni, je dodal Koprivnik. "Letos je bila druga polovica zime fantastična, zelo dobro smo delali. Stroške smo nekako pokrili, ampak nam je iz decembra ostal manko 50.000 evrov, ko smo delali sneg."

V prihodnjih dneh na sestanku z občinami pričakujejo njihovo nadaljnjo podporo, letos pa napovedujejo še kresovanje in vaške igre ter kolesarsko dirko v maju, jeseni kolesarski maraton in tekaško prireditev in vmes nekaj zabavnih dni, vključno s festivalom Rock Gače konec junija.