Ryanair iz meseca v mesec poglablja izgubo. Foto: Reuters
Ryanair iz meseca v mesec poglablja izgubo. Foto: Reuters

Do marca naj bi po izračunih družba namreč "pridelala" kar med 850 in 950 milijoni evrov čiste izgube. Če se bo napoved, ki jo krojijo posledice pandemije, uresničila, bo to za Ryanair rekordna izguba.

Že zdaj se Ryanair utaplja v rdečih številkah. Izguba med oktobrom in decembrom je namreč dosegla 306 milijonov evrov, potem ko so v enakem obdobju leto prej vknjižili 88 milijonov evrov čistega dobička.

Koliko med vami vas je v zadnjem letu kam poletelo? Foto: Reuters
Koliko med vami vas je v zadnjem letu kam poletelo? Foto: Reuters

Prihodki so se skrčili za 82 odstotkov, na 340 milijonov evrov.

Uresničitev napovedi poslovanja za celotno poslovno leto bi za Ryanair pomenila največjo letno izgubo do zdaj. "Razlog je pandemija covida-19, ki še naprej pustoši po letalski industriji," so navedli v družbi.

Za štiri petine manj potnikov

Število potnikov je tudi ob koncu lanskega leta ostalo skromno. Ryanair jih je med oktobrom in decembrom prepeljal 8,1 milijona, kar je 78 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto prej.

Številni ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom so namreč omejili možnost letalskih potovanj, obenem pa je povpraševanje skromno. Letalski sektor tako ostaja eden najhuje prizadetih v pandemiji.