Foto: Reuters
Foto: Reuters

"V zadnjih dveh tednih je več evropskih držav zaostrilo pogoje potovanj, zmanjšalo se je tudi število rezervacij predvsem poslovnih potovanj in zato je smiselno, da v prihodnjih dveh mesecih zmanjšamo pogostost poletov, tako da njihovo število prilagodimo povpraševanju," so po poročanju portala irske javne radiotelevizije RTE sporočili iz družbe.

Potniki, na katere bo ta odločitev vplivala, bodo dobili elektronsko sporočilo, v katerem bodo predstavljene nadaljnje možnosti zaradi spremembe voznega reda. Za zdaj sicer nameravajo le zdesetkati število poletov na posamezne destinacije, namesto da bi letalske linije povsem ukinili.

Sorodna novica Minister Gantar za uvedbo karantene po prihodu iz Hrvaške, a čez nekaj dni

Nasprotovanje dvotedenski karanteni

Povpraševanje po poletih se je močno zmanjšalo v Španiji, Franciji, na Švedskem in Irskem, pa tudi v drugih državah, kjer so oblasti zaradi povečanja števila okužb z novim koronavirusom zaostrile ukrepe proti širjenju covida-19.

Pri Ryanairu so sicer znova kritizirali vladne ukrepe, ki med drugim zahtevajo 14-dnevno karanteno in so pozvali k oblikovanju zelenega seznama držav, ki imajo podobno epidemiološko sliko kot Irska. Tam bi se tako, denimo, v tem trenutku znašle Nemčija, Avstrija, Velika Britanija, Portugalska, Poljska ...

"Ustrezno testiranje na letališčih in učinkovito sledenje stikom, kot to počnejo v Italiji in Nemčiji, je edini realen in sorazmeren ukrep za nadziranje potovanj znotraj EU-ja med zajezovanjem širjenja covida-19," so prepričani.