Kino Šiška bo gostila prvi
Kino Šiška bo gostila prvi "Na klancu". Foto: Organizator

Individualno ali v soorganizaciji se vrstijo drug za drugim in vsak privabi več ljudi, ki jih žene ista sila, to je seveda kolo. V soorganizaciji društva Muslauf ter centra za urbano kulturo Kino Šiška bo tako v ponedeljek, 10. novembra, od 16. ure potekal dogodek, imenovan Na klancu.

V sklopu projekta What's the deal? se nam bodo čez dan v prostorih Kina Šiška predstavile štiri organizacije, ki jih poleg prijateljstva povezuje še enotna želja: priti čez naslednji klanec in se zazreti tja nekam med Avstrijo in Rezijo vse do Istre. Potekala bodo potopisna predavanja, projekcije filmov in fotografij ter predstavitve vozil, izkušenj in zgodb, ki so jih člani teh organizacij prikolesarili skupaj in vsak zase.

Muslauf - pripravljeni na kar koli
Prvi se bodo predstavili člani društva Muslauf, ki so s svojimi priročnimi tricikli pripravljeni na kar koli. Ob glasbeni spremljavi iz glasbene kočije boste lahko preverili stanje svojih koles, jedli kostanj iz posebej za to narejenega kolesa ali pa ob kozarcu kolesarskega piva prelistali čisto nov kolesarski fanzin.

Ob 18. uri se v enakomernih enournih razmikih začne serija predstavitev organizacij in predvajanje filmov iz letošnje sezone. Kolesarski kolektiv Pici Bici bo predstavil projekt The Classics Experience, ciklokros tekmovanja ter nedaven obisk velodroma. Sledilo bo potopisno predavanje o potovanju po poteh rezijanskih brusačev, ki ga organizirajo Retro Rats. Na festivalu Domfrca ter festivalu Schmeide se bo predstavilo društvo Muslauf.

Ob 21. uri pa bo na sporedu še zadnja točka večera; predstavitev dokumentarnih prispevkov o ljubljanski kolesarski sceni, delo avtorja Tilna Sepiča za WTD.

M. Š.