"Proga Sedlo že obratuje, ostale proge vzpostavljamo. Čez dan bomo uredili Pungart, v sredo načrtujemo, da bi odprli preostale proge," je povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž.

Družba Vabo upravlja smučišče Kope, tam ima tudi nastanitvene zmogljivosti, in sicer skupno s hotelom v Slovenj Gradcu več kot 400 postelj. Paradiž je povedal tudi, da je cesta iz Slovenj Gradca proti Kopam zelo slabo prevozna zaradi podrtih dreves in velike količine snega. "Trenutne razmere niso najugodnejše, mislim, da bo v sredo stanje bolj vzdržno," je dodal Paradiž.

Sorodna novica Nova pošiljka snega povzročila težave, brez elektrike več tisoč ljudi na Koroškem in Štajerskem

V ponedeljek je bilo tako precej težav s prevozi otrok v šole v naravi, ki so ta teden načrtovane na Kopah. "Težava je bila v neprevozni cesti, ampak stanje se je nato vzpostavilo in so vsi varno nameščeni," je dejal Paradiž. Vse nastanitvene zmogljivosti na Kopah imajo trenutno polne, trenutno so to večinoma šolarji v šolah v naravi.

Tudi na Mariborskem in Areškem Pohorju obratujejo z omejitvami. Po podatkih s spletne strani visitpohorje.si je na Pohorju do 150 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Obratuje osem od 16 naprav in odprtih je deset od 24 prog.

Smučarska povezava Bellevue-Areh danes ne bo odprta, in sicer zaradi nevarnosti, ki jo predstavljajo s snegom obtežena drevesa. Na spletni strani so zapisali še, da krožna kabinska žičnica obratuje za potrebe dnevne smuke vsak dan krožno med 8.45 in 16. uro, avtobus vozi po objavljenem voznem redu.