Tulipani, narcise in druge lepote narave lahko obiskovalci znova občudujejo od blizu. Foto: Facebook/Arboretum Volčji Potok
Tulipani, narcise in druge lepote narave lahko obiskovalci znova občudujejo od blizu. Foto: Facebook/Arboretum Volčji Potok

V parku, kjer je te dni zacvetelo dva milijona tulipanov in številne druge pomladanske cvetlice, ob vnovičnem odprtju opozarjajo, da bodo obiskovalcem na voljo zgolj zunanje površine, prepovedana je tudi uporaba klopi in igral. Poleg tega, še opozarjajo, naj obiskovalci ne pozabijo, da še vedno velja odlok o omejitvi gibanja zunaj matične občine ‒ v praksi to pomeni, da bodo morje cvetlic v parku te dni občudovali zgolj domačini.

Sicer pa so v parku za preprečevanje okužbe s koronavirusom ločili pot vstopa in izstopa iz parka. "Da ne bi prihajalo do neposrednega srečavanja, bomo obiskovalce ob vstopu usmerili na levo in jih po glavnih poteh usmerjali z rumenimi puščicami Priporočena pot," so zapisali v obvestilu za javnost.

"Arboretum je dovolj velik, da so lahko obiskovalci drug od drugega oddaljeni tudi 10 metrov in več," so zapisali ob priporočilu, da naj sprehajalci ohranjajo varnostno razdaljo. V parku so zaprti vsi notranji prostori, kot so rastlinjaki, razstavišča in galerije, z izjemo stranišč. Prav tako ne obratujeta kavarna in prodajalna spominkov. Prepovedana je tudi uporaba otroškega igrišča in klopi. Obiskovalce bodo k upoštevanju pravil opozarjali redarji.

Sprehajalce ob tem spodbujajo, naj dnevne vstopnice kupijo prek spleta. Kot so zapisali, lahko vstopnice, kupljene na spletu, prinesejo natisnjene ali na pametnem telefonu in nato s skeniranjem kode v park vstopijo brezstično. Prek spleta kupljena vstopnica velja leto dni, so še spomnili.

V Volčjem Potoku zacvetelo dva milijona tulipanov