Slovenija slovi po gorah, ledeniških jezerih in slikovitih mestih. Foto: EPA
Slovenija slovi po gorah, ledeniških jezerih in slikovitih mestih. Foto: EPA

Virtuoso združuje več kot 1.800 ponudnikov različnih turističnih storitev, na katere se lahko obrnejo premožni, da jim pripravijo potovanje po njihovi meri. Podpredsednik podjetja Albert Herrera je na nedavnem Bloombergovem dogodku The Year Ahead govoril o tistih destinacijah, ki jih leta 2020 še posebej priporoča. Omenil je tri, med njimi tudi Slovenijo, poroča Business Insider.

Na Antarktiko prihaja vse več turistov. Foto: AP
Na Antarktiko prihaja vse več turistov. Foto: AP

"Slovenija se še vedno ni uveljavila kot vodilna turistična destinacija, a ji to mesto pripada. Je sveža, je drugačna, a še vedno je to Evropa. Leži na primer le streljaj od Benetk," je Herrera utemeljil svoj izbor. Spomnimo, Slovenijo je tudi uveljavljena založniška hiša Lonely Planet nedavno uvrstila med destinacije, na katerih lahko popotnik dobi največ za svoj denar.

Japonska bo po njegovem mnenju prihodnje leto priljubljena predvsem po zaslugi poletnih olimpijskih iger, ki jih bo gostil Tokio. V japonsko prestolnico naj bi zato prišlo okoli deset milijonov obiskovalcev.

55.000 turistov letno na Antarktiki

Med najbolj "vroče" turistične cilje leta je Herrera uvrstil tudi skrajni jug celine, Antarktiko, za katero meni, da je primerna za različne generacije popotnikov. V sezoni 2018/19 je Antarktiko obiskalo več kot 55.000 turistov, kar je 18 odstotkov več kot pred desetimi leti. Večina turistov prihaja iz ZDA, Kitajske, Avstralije in Velike Britanije, največ jih je to dolgo pot premagalo na krovu razkošnih ladij križark.

"Na Antarktiko ne prihajajo le mladoporočenci, vedno več je tudi premožnih družin, ki se odločijo za nekaj novega, drugačnega. Zaradi podnebnih sprememb in tajanja ledene skorje si mnogi želijo čim prej videti pristno Antarktiko, dokler bo to še mogoče," je dodal.