Villa Nai 3.3 se z diskretnimi arhitekturnimi prijemi lepo vklaplja v okolico. Foto: Villa Nai 3.3/Booking
Villa Nai 3.3 se z diskretnimi arhitekturnimi prijemi lepo vklaplja v okolico. Foto: Villa Nai 3.3/Booking

Villa Nai 3.3 bo goste uradno začela sprejemati 28. maja, zanimanje pa je izjemno.

Kot pravijo snovalci, bo hotel v petih sobah in treh apartmajih gostom omogočal najpristnejši stik z naravo, saj stoji na desetih hektarjih več stoletij starega oljčnega nasada v kraju Žman na jugu tega dalmatinskega otoka.

In v nasprotju s kopico preostalih luksuznih hotelov na Hrvaškem, ki so zrasli s pomočjo tujih vlagateljev, je Villo Nai 3.3 "zakrivil" prav oljkar. Gradnjo je namreč s pomočjo državnih spodbud financiral mednarodno uveljavljeni pridelovalec ekološkega oljčnega olja, Splitčan Goran Morović.

"Vila Nai 3.3 je izjemen arhitekturni in gradbeni dosežek, ki ga je načrtoval akademik Nikola Bašić. Objekt se izvrstno prilega v pokrajino otoka in mikrolokacijo oljčnega nasada," je za hrvaški Poslovni dnevnik povedal Morović.

Cena? Tudi več kot dva tisočaka.

Hotel izstopa predvsem po svoji arhitekturi, pri čemer velik del leži pod zemljo, zaradi česar le minimalno kazi naravno okolje. Za gradnjo so večinoma izkoristili izkopani kamen, vsaka enota pa bo imela ločen izhod na zasebno teraso.

Kamen je lokalni, materiali trajnostni, veliko pozornosti je posvečene detajlom. Foto: Villa Nai 3.3/Booking
Kamen je lokalni, materiali trajnostni, veliko pozornosti je posvečene detajlom. Foto: Villa Nai 3.3/Booking

Villa Nai 3.3. ima vse, kar pritiče hotelu s petimi zvezdicami – za goste bo na voljo zunanji prelivni (infinity) bazen s slano vodo, notranji bazen s savnami, velnes s tretmaji na osnovi oljčnih izdelkov, cigarna soba, bar, dve restavraciji in zunanje teniško igrišče.

Veliko pozornosti so snovalci posvetili detajlom, kot so posteljnina, kakovost pohištva, oprema kopalnic in kozmetika.

Adut: Ekooljčno olje

Objekt zajema še manjšo stiskalnico olja, butik za prodajo otoških proizvodov in degustacijsko sobo za degustacijo hišnega olivnega olja Nai 3.3, enega prvih hrvaških ekoloških oljčnih olj s certifikatom švicarskega laboratorija.

Hotel je član mednarodnega hotelskega združenja The Leading Hotels of the World in lahko naenkrat sprejme največ 16 gostov.

A petzvezdična je tudi cena – za nočitev v Villi Nai 3.3 boste odšteli dobrih tisoč evrov, v najvišji turistični sezoni pa celo 2000.