Na hribu Ostragova v kraju Drbetinci, ki s 309 metri nadmorske višine velja za najvišjo točko v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, so odprli nov razgledni stolp.

Z novo pridobitvijo ob priljubljeni pohodniški in kolesarski poti naj bi želeli okrepiti ponudbo za obiskovalce, prirediti različne dogodke in narediti občino še bolj turistično zanimivo.

"Gre za eno izmed najvišjih točk v naši občini, ki nudi čudovite razglede," je povedala županja občine Darja Vudler Berlak, ki je pojasnila, da so se na mestu, kjer je nekoč stala že dotrajana in posledično nevarna lovska opazovalnica, odločili postaviti novo in boljšo konstrukcijo. "Ta bo za obiskovalce varna," je še poudarila in dodala, da se bodo lahko vsi brez skrbi naužili pogledov, ki čez Slovenske gorice segajo vse do Pohorja.

Jeseni jih že čaka nov projekt

"Na tem območju je veliko vinotočev in kmečkih turizmov, verjamem, da s tem dopolnjujemo našo ponudbo," je povedala županja in pripomnila, da bodo ponudniki med drugim na stolpu lahko ponujali tudi večerje. Ob stolpu, visokem devet metrov, so uredili tudi prireditveni prostor z nadstrešnico, kjer bo mogoče prirejati različne dogodke, tako javne kot zasebne.

Naložbo, vredno 75.000 evrov, so v večjem delu pokrili s sredstvi EU-ja za razvoj podeželja, septembra pa bodo v občini po dogovoru za razvoj regij začeli tudi gradnjo dodatnih kolesarskih poti. Projekt, v okviru katerega naj bi do leta 2023 zgradili še tri kilometre kolesarskih stez, bo vreden več kot milijon evrov in bo prav tako sofinanciran od EU-ja, kolesarji pa bodo tako po Slovenskih goricah imeli kar 120 kilometrov kolesarskih poti.

Razgledni stolp v Slovenskih goricah