Občina Bovec upa, da se bodo kmalu sprostile tudi druge turistične dejavnosti, predvsem si želijo odprtja hotelov in kampov. Foto: BoBo
Občina Bovec upa, da se bodo kmalu sprostile tudi druge turistične dejavnosti, predvsem si želijo odprtja hotelov in kampov. Foto: BoBo

V pogovoru za Televizijo Slovenija je župan občine Bovec Valter Mlekuž razložil, da so zelo zadovoljni, saj jutri odpirajo smučišče in začenjajo poletno sezono. Že danes pa se bosta na sneg podali alpski smučarki Ilka Štuhec in Meta Hrovat ter ga izkoristili za trening.

"Jutri pa bo odprto tudi za vse obiskovalce. Vemo, da je na Kaninu še dva do tri metre in pol snega, včeraj je zapadlo okrog 30 cm novega. Tako da je vse pripravljeno za spomladansko smuko, imamo tudi namige, da naj bi prišli v ogled proge in terena tudi drugi trenerji. Mi se veselimo, da je do teh sproščanj prišlo, seveda pa vemo, da če se ne bo sprostilo tudi preostalo – kampi, hoteli ... bomo težko gostili ljudi, ki nimajo biti kje nastanjeni," pojasnjuje Mlekuž.

Župan ob tem dodaja, da ima že neke namige, da naj bi vlada o odpiranju preostalih turističnih zmogljivosti odločala v petek in da bi lahko do sprostitve prišlo že v ponedeljek. "Ampak to so vse namigovanja, in verjamem, da gre v pravo smer, da bi se s ponedeljkom, mi upamo, odprla tudi preostala turistična ponudba, se pravi hoteli, kampi."

V občini Bovec je kar 12 kampov, ponaša se tudi z znamenito reko Sočo, a župan poudarja, da bodo brez obiskovalcev težko preživeli. "Mi smo lahko odprli Sočo za plovbo, ampak če ni turistov, če ni gostov, bomo težko to izpeljali."

Sorodna novica Konec tedna znova z nihalko na Veliko planino

Ponudbo odpira tudi Velika planina

Ta konec tedna bo začela obratovati tudi nihalka na Veliki planini, ob tem bodo sprostili tudi del gostinske ponudbe, že v začetku tedna pa so odprli žičnico na Mariborskem Pohorju.

Na Krvavcu, kjer so pretekli konec tedna odprli Plažo Krvavec, za zdaj točnega datuma ponovnega zagona žičniških naprav oziroma kabinske žičnice še nimajo. Glede na trenutne razmere jih je strah, da poletna sezona, na katero so po katastrofalni zimski sezoni položili vse upe, ne obeta nič kaj dobrega.

Jutri bo svoje proge odprlo smučišče Kanin