Kamp je urejen, a ga želijo v prihodnje še nadgraditi. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Kamp je urejen, a ga želijo v prihodnje še nadgraditi. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Kamp na čudoviti lokaciji z lepim razgledom na morje bo v Sela na Krasu zagotovo pritegnil veliko obiskovalcev. Delavci te dni hitijo še z zadnjimi deli, maja naj bi kamp odprli.

Mauricij Humar, župan občine Miren - Kostanjevica, je dejal: "Imeli bomo 14 lepo urejenih parkirišč za avtodome in za zdaj 15 šotorišč."

Občina je uredila vso komunalno infrastrukturo. Naložba je stala 340.000 evrov, slabo četrtino denarja so dobili iz evropskih sredstev.

"Vsekakor pa imamo željo kamp tudi nadgraditi. Manjka še zidani del objekta, kjer naj bi bili recepcija, zidane sanitarije in tudi manjši gostinski lokal," je dodal Humar.

Upravljavca oziroma najemnika naj bi izbrali v kratkem. Pri tem računajo na koga od domačinov. Začasno bi to lahko bilo tudi turistično društvo ali krajevna skupnost.

Matej Ferfolja, predsednik KS-ja Sela na Krasu, je dejal, da bo vse potekalo na daljavo, elektronsko prek avtomatov, tako da ne bo gotovinskega poslovanja. Kako bo z obiskom, jih ne skrbi, saj imajo že zdaj veliko obiskovalcev. "Ob lepem vremenu je že kar precej turistov, sprehajalcev in pohodnikov, kolesarjev in različnih dejavnosti, tako da se nadejamo, da jih bo zaradi kampa še več," je prepričan Ferfolja.

Destinacija Miren Kras se že nekaj časa lepo razvija in ima dobre možnosti za razvoj turizma čez vse leto.

V Selih na Krasu nov kamp