Mesto luči, mesto greha, mesto, ki nikoli ne spi ... vse to je Las Vegas. Foto: RTV SLO
Mesto luči, mesto greha, mesto, ki nikoli ne spi ... vse to je Las Vegas. Foto: RTV SLO
V razvpiti rdeči četrti Amsterdama.
Poiščite ljubezen svojega življenja sredi odprtega morja. Foto: EPA
Zaplešite čutni tango v kozmopolitskem Buenos Airesu. Foto: EPA


Spoznajte sebi primernega med plesom tanga, križarjenjem, poležavanjem na rajski plaži ali raziskovanjem zgodovinskih mest.

1. Amsterdam
Samski se v liberalni Amsterdam napotijo v gručah – pa naj gre za fante, ki izlet izkoristijo za običajne fantovske stvari, ali pa za dekleta, ki si želijo dati duška. Oba spola sta enako očarana nad liberalno miselnostjo mesta, mantro živi in pusti živeti.

Z nizozemsko politiko, grajeno na nadzoru tistega, česar ne more učinkovito prepovedati, v zahodnem svetu pretežno ilegalizirani marihuana (brez težav dosegljiva v amsterdamskih povsod prisotnih kavarnah) in prostitucija – ki sta tu obe dovoljeni in regulirani. Če boste dekle/fanta svojega življenja (ali pa vsaj svojih počitnic) srečali v Amsterdamu, začnite ljubezensko afero s sprehodom z roko v roki po tisočih mostovih, ki se razpenjajo med 160 mestnimi kanali.

2. Na križarjenju
Če je bilo križarjenje dolgo "šport parov", se tokovi zdaj obračajo in številni samci zdaj iščejo partnerje na morju. Veličastne križarske ladje ponujajo žurersko ozračje in privabijo lepo število nevezanih potnikov. Obstajajo celo agencije, ki skrbijo za to, da so vse leto na krovu njihovih ladij le samski, skrbno pa tudi uravnotežijo razmerje moških in žensk na krovu.

Čeprav večina križark gosti t. i. singles mixers prvi dan ali dva plovbe, so vedno bolj priljubljena tudi posebna samsko usmerjena križarjenja, ki vam zagotavljajo, da boste spoznali ljudi, željne ljubezni.

3. Buenos Aires
Kozmopolitski argentinski metropoli ne manjka uglednih nočnih klubov, a tudi če vam ne uspe očarati kakšnega izmed osupljivih manekenov ali manekenk, ki zahajajo v njih, je še vedno veliko priložnosti, da spoznate pravega zase.

Priljubljenost tanga pomeni, da je v Buenos Airesu veliko plesa željnih, ki le čakajo, da zaplešejo, in ni boljšega načina, da se prebudi romanca kot med plesom enega izmed najzapeljivejših plesov. In tudi če se domov vrnete sami, vam bo poznavanje korakov tanga gotovo koristilo pri vašem naslednjem razmerju.

4. Juneau
Legenda pravi, da je razmerje moški : ženske na Aljaski 2 : 1 v korist močnejšega spola. In čeprav sodeč po uradnem popisu prebivalstva, dame niso v tako majhnem številu, je vseeno res, da v 49. ameriški državi živi več moških kot žensk.

Najnovejša TV-serija Men in Trees temelji na tej predpostavki, po kateri naj bi samski moški v aljaškem mestecu "rasli na drevesih". Krepkih ljubiteljev narave, ki lahko prižgejo ogenj in se spopadejo z grizlijem, je v teh krajih na pretek, še posebej v "aljaški goščavi", kjer živijo rudarji, lovci in ribiči. Mestna dekleta, ki v enaki meri ljubijo krznene čepice in ličila, se lahko spustijo v prestolnico Juneau za kanček kozmopolitskega okusa.

5. Las Vegas
Z motom kot "Kar se zgodi v Vegasu, ostane v Vegasu" ni presenečenje, da "mesto greha" slovi po priložnostih porednega obnašanja. Samski fantje in dekleta z vsega sveta se v trumah zgrinjajo v mesto, številni izmed njih zaradi hedonistične tradicije norih fantovščin in dekliščin ali pa v iskanju ljubezni (čeprav morda pretežno tiste za eno noč).

Vedno obstaja možnost, da boste spoznali ljubezen svojega življenja in kronali noč s spontanim sprehodom do oltarja ene izmed razvpitih lasvegaških kapelic. Lasvegaško nočno življenje je legendarno – od barov in klubov do striptizov in kabaretov – zabava je torej v vsakem primeru zagotovljena.

A. G.