Edinstvena perspektiva - ko na žirafo gledaš iz avtomobila. Foto: MMC RTV SLO
Edinstvena perspektiva - ko na žirafo gledaš iz avtomobila. Foto: MMC RTV SLO

Park leži na samem, med vasicama Bussolengo in Pastrengo na vzhodnem delu Gardskega jezera, zato so ga zagotovo na poti v Gardaland obiskali tudi že številni Slovenci. V visoki sezoni, torej poleti, je treba za vstopnico odšteti 19 evrov, v nizki pa evro in pol manj.

Čeprav je razdeljen na štiri sklope (Safari park, Živalski park, Park izumrlih in Botanična pot), je daleč najbolj zanimiv safaripark, ki omogoča, da se s svojim avtomobilom zapeljete po dobro označeni poti in opazujete žirafe, zebre, nosoroge, antilope, povodne konje, mnoge ptice in opice.

Še posebej pa je zaščiten oddelek z zvermi, kjer lahko vidite hijeno, ki gloda kosti, hitrega geparda ter leva in levinjo, ki počivata po obilnem obroku. Tukaj je na vsakem metru videti tudi opozorilo, da morajo biti avtomobilska okna zaprta, hupanje je prepovedano, prav tako stegovanje rok iz avtomobila.

Safaripark se je razvil iz farme Alberta Avesanija, ki jo je tukaj oblikoval že leta 1933, 32 let pozneje pa se je farma preoblikovala v živalski vrt. Še nekaj let je bilo potrebnih in park se je razširil tako, da je sprejel še afriške sesalce in ptice.