Poleti si vzemite čas za opazovanje vsaj enega sončnega zahoda. Foto: EPA
Poleti si vzemite čas za opazovanje vsaj enega sončnega zahoda. Foto: EPA
Sončni zahod
Barve ob sončnem zahodu so vedno intenzivne. Foto: Reuters
Najlepši sončni zahod si lahko ogledate na Santoriniju. Foto: EPA

Ponujamo vam 10 najlepših mest, kjer lahko opazujete sončni zahod. Vseh si najverjetneje ne boste mogli ogledati, lahko pa si posebno vzdušje pričarate kar doma in si ob tem ogledate slovenski sončni zahod.

10. Pomol Santa Monica v Los Angelesu
Če si za ogled sončnega zahoda izberete Los Angeles, vas bodo na pomolu Santa Monica pričakali šumenje valov ob obali, tjulenj, ki počiva na plaži po dolgem dnevu in vrtiljak s katerim se lahko popeljete v višave.

9. Plaža Ipanema v Riu de Jeneiru, Brazilija
Po celodnevnem ležanju na soncu se človek lahko vrne na plažo, v sproščenem ozračju posedi v obalni kavarni in opazuje, kako se dan spreminja v noč. Vendar pa je pri tem potrebna posebna pazljivost, če si ne želite, da bi se v hotel vrnili brez svoje denarnice.

8. Maldivi v Indijskem oceanu
Maldivi so znani po svojih nedotaknjenih plažah in čudovitih sončnih zahodih. Edina težava je v tem, da si večina ljudi potovanja na Maldive najverjetneje nikoli ne bo mogla privoščiti.

7. Cape Town, Južna Afrika
Ni je podobne izkušnje, kot je opazovanje sončnega zahoda v Cape Townu na božični večer ob sedenju na obali.

6. Otok Sentosa, Singapur
Sentosa je majhen otok blizu obale Singapurja, ki je zaradi dveh mostov lahko dostopen, lahko pa se na otok popeljete tudi s kabinsko žičnico.

5. Veliki kanjon, Arizona, ZDA
Veliki kanjon leži sredi gromozanske puščave, ob sončnem zahodu pa lahko občudujete prečudovito prelivanje najrazličnejših barv.

4. Velike piramide, Egipt
Velika goreča rdeča krogla, ki se spušča po nebu, le za trenutek obstane v ravnovesju s piramidami, kar pričara čudovit in nenavaden pogled na starodavne piramide.

3. Serengeti, Tanzanija
V Tanzaniji lahko opazujete nedotaknjeno lepoto tamkajšnjih plaž, ob spremljanju sončnega zahoda pa vas lahko zmoti čreda antilop.

2. Tadž Mahal, Indija
Ni veliko krajev na svetu, kjer bi lahko opazovali tako čudovit prizor, kot je zahajanje sonca za Tadž Mahalom.

1. Santorini, Grčija
Santorini je eden najlepših in najbolj znanih grških otokov. Po svetu je znan predvsem kot najlepše mesto za opazovanje sončnega zahoda. Še posebej lepi so večeri v vasi Oia, kjer se obiskovalcu ponuja spektakularen pogled na ocean, otok Ios v daljavi in sonce, ki se spušča v Egejsko morje.