Krvavec se je uvrstil pred smučišči v Cerknem in na Rogli. Foto: RTV SLO
Krvavec se je uvrstil pred smučišči v Cerknem in na Rogli. Foto: RTV SLO
Slovenska ženska smučarska reprezentanca
Na Krvavcu trenirajo tudi najboljši slovenski smučarji. Foto: Arhiv UPS

Gre za akcijo, ki je potekala v sklopu radijske oddaje Dobro jutro Slovenija, zmagovalci pa so bili razglašeni na prireditvi v Rogaški Slatini. Med srednje velikimi smučarskimi centri je prvo mesto osvojil Gorsko turistični center Kope, drugi je bil Smučarsko-turistični center Stari vrh, tretjem mestu pa je zasedel Turistični center Soriška planina. Isti vrstni red so omenjena smučišča zasedla tudi lani.

Med manjšimi smučišči je že četrto leto zapored zmagala Celjska koča in z njo družba Turizem in rekreacija Celje. Za njo pa se je uvrstil lani tretje uvrščeni, Vadbeni center Pokljuka. Tretje mesti he pripadlo smučišču Rudno iz Železnikov.

Lestvice so nastale na podlagi ocen, ki so jih smučiščem podali njihovi obiskovalci.

Redakcija omenjene radijske oddaje pa je v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije, Združenjem učiteljev in trenerjev smučanja in Gospodarsko interesnim združenjem slovenskih žičničarjev podelila še tri priznanja. Za najboljši smučarski klub je bil razglašen Smučarski klub Branik, za najboljšo smučarsko šolo je bila imenovana Smučarska šola Rogla-Krvavec, Ciril Peternelj, pa je dobil naziv Naj slovenski žičničar.

Oddaja Dobro jutro, Slovenija pa že aprila začne izbirati naj slovensko kopaliple letošnjega leta. Akcija bo predvidoma končana oktobra, ko bodo zmagovalce razglasili, prav tako, v Rogaški Slatini.

M. R.