Foto:
Foto:
Dvojnik Sylvestra Stalloneja
Dvojnik Sylvestra Stalloneja osvaja dekleta. Foto: RTV SLO
Pred vašimi očmi se odvrti utrinek iz znamenitega filma Rambo. Foto: RTV SLO
Zoo Safari
Z avtomobilom seveda prehitite počasne nosoroge, ki pa jih bolj kot gledalci zanima hrana. Foto: RTV SLO
Zoo Safari
Pazite, žirafe na poti! Foto: RTV SLO

Za romantike, otroke, otroke po srcu, in mlade na splošno bi lahko bila prava izbira (zabaviščni) park.

V sosednji Italiji ne zabaviščnih ne drugovrstnih parkov ne manjka. Ob Gardskem jezeru vam je tako na voljo ne le znameniti Gardaland, temveč tudi Movie Studios Park, po katerem se sprehajajo dvojniki največjih hollywoodskih filmskih zvezd in med katerimi je daleč najbolj prepričljiv Sylvester Stallone.

Rambo v živo
Lahko si npr. ogledate filmske trike, uporabljene pri snemanju filma Rambo, ki ga je mišičasti igralec upodobil v 80-ih in postanete priča Rambovih dogodivščin: nore dirke s čolni, ki več kot po vodi letijo po zraku, eksplozij, ognja, ki gori vse naokoli in glasnih pokov. Vse skupaj je imenitna predstava dela tega akcijskega filma v živo.

Moški pogled pa bo verjetneje pritegnila poosebljena erotika Marilyn Monroe, ki pridno zapeljuje s prebrisanimi pozami - enkrat ob avtomobilih iz 50-ih let, drugič s privzdigovanjem že tako precej kratkega krila. Pa naj bo ta utrinek vzdušja iz parka, ki sicer ponuja še veliko več, dovolj.

Vožnja med eksotičnimi živalmi je posebno doživetje
Ob Gardskem jezeru lahko na svoj račun pridete tudi ljubitelji živali. Blizu se namreč nahaja živalski vrt, prepreden z lepo urejenimi potmi in stezicami ter bogat z rožami in grmičevjem. Ponuja tudi prijetne prostore za piknik, ki se razprostirajo na jasah, prav tako obkroženih s skrbno urejeno trato, raznobarvnimi cvetovi in drevesi.

Poleg živalskega vrta je še vhod v t. i. Zoo Safari Park. Kot že ime namiguje, se v park vstopi z avtomobilom. In prav kmalu je potrebno menjati v nižjo prestavo in postati previdnejši, saj pot obiskovalcem lahko prekriža žirafa, ki si išče hrane na drevesih, ali pa kakšna druga žival. Ko se vozite po prostoru, namenjenemu levom, tigrom in drugim zverem, pa nič strahu. Pred njimi ležijo velikanski kosi mesa, zato so živali prijetno utrujene (in site) in se za jeklene konjičke ne menijo prav veliko.

Najpogumnejši lahko izziv najdejo v adrenalinskem parku
S tem pa dogodivščinam ob Gardskem jezeru še ni konec. Italijani so kraj izkoristili za oblikovanje velikih rastlinskih parkov (parka Natura Viva in Sigurta) - vsekakor idealna sprostitev za tiste, ki imate radi sprehajanje in naravo, vrtiljakov, drvečih vlakov, prostih padov iz višine pa ne preveč.

Za tiste z adrenalinom pa bo primernejši park Jungle Adventure, kjer se lahko opremljeni z ustrezno opremo soočite s poligonom na višini okrog 10-15 metrov in se spopadate z obilico nalog in ovir na poti, ki vodi do cilja. Omeniti velja še številne vodne parke ob tem pravljičnem jezeru, h kateremu spadajo tobogani, plaže, ležalniki, sončniki, mivka.

Vendar pa je to že poletna zgodba, zato bo treba najprej dobro izkoristiti vse, kar nam bo ponudila pomlad. Večina »pravljičnih dežel« Gardskega jezera svoja vrata odpre konec marca.