Foto: AP
Foto: AP

Loterija s sredinskimi sedeži je del Virginove kampanje "Bring on Wonderful", lansirane po menjavi lastniške strukture novembra 2020 v prizadevanju narediti to letalsko družbo ponovno dobičkonosno.

Virgin Atlantic je leta 2020, na vrhuncu pandemije covida-19, razglasil stečaj, njen ustanovitelj, 72-letni britanski milijarder Richard Branson, pa je v odprtem pismu zaposlenim ponudil, da zastavi svojo vilo na Karibih za delno kritje 600 milijonov dolarjev vrednega posojila.

Po navedbah Virgin Australia so idejo loterije s sredinskimi sedeži dobili, potem ko so maja letos izvedli raziskavo in ugotovili, da potniki najbolj sovražijo sredinski sedež in ga je kot svojo prvo opcijo izbral zgolj odstotek vprašanih.

Loterija bo potekala do 23. aprila 2023, vanjo pa bodo vključeni vsi potniki, ki jim je dodeljen sredinski sedež ali si ga izberejo sami.

Letalska družba bo nato vsak teden izžrebala zmagovalca, skupno pa podelila 26 nagrad v vrednosti 230.000 dolarjev. Nagrade vključujejo križarjenje po Karibih z ladjo Virgin Voyages in obhod pivnic (t. i. pub-crawl) s helikopterjem.

Izvršna direktorica Virgin Australie Jayne Hrdlicka je v izjavi za javnost sporočila, da se pri letalski družbi močno zabavajo, ko snujejo vznemirljive nove inovativne pristope do trženja, da bi tako "naredili vsak del popotniške izkušnje bolj čudovit".

"Dotaknili smo se šele vrha ledene gore tega, kaj vse je mogoče, v ekipi pa je ogromno energije in zanosa, saj si želimo pustiti pozitiven vtis vsakič, ko potniki letijo z nami."

V ponedeljek je Hrdlicka presenetila vse potnike na sredinskih sedežih na poletu v Adelajdo z brezplačnimi križarjenji z Virgin Voyages.