Zakonca Johnson sta obiskala Jezersko. Foto: BoBo
Zakonca Johnson sta obiskala Jezersko. Foto: BoBo

O Sloveniji kot privlačni turistični destinaciji so poročali najpomembnejši britanski mediji – The Times, The Telegraph, Daily Mail, Independent, The Guardian in še številni drugi.

Boris Johnson se je zahvalil vsem, ki so jima z ženo pomagali v času obiska. "Plezala sva po gorah, plavala v jezerih in kolesarila. Bilo je čudovito. Zelo priporočam obisk Slovenije, videla sva neverjetne stvari: velikanske jame, človeško ribico, Postojnsko jamo. Hvala Sloveniji, edini državi, ki ima v svojem imenu angleško besedo za ljubezen," je povedal v izjavi.

The Guardian je Slovenijo izpostavil kot eno izmed petih držav, vrednih obiska. Avtorica članka navaja, da bo Slovenija s svojo očarljivo prestolnico, spektakularnimi Bledom, Bohinjem in Sočo, pristnima Mariborom in Ptujem ter prikupnim Piranom navdušila. Foto: Pixabay
The Guardian je Slovenijo izpostavil kot eno izmed petih držav, vrednih obiska. Avtorica članka navaja, da bo Slovenija s svojo očarljivo prestolnico, spektakularnimi Bledom, Bohinjem in Sočo, pristnima Mariborom in Ptujem ter prikupnim Piranom navdušila. Foto: Pixabay

"Veseli me, da sta bila britanski premier in njegova žena navdušena nad Slovenijo, predvsem pa nad njeno neokrnjeno naravo, številnimi možnostmi aktivnega in sproščujočega oddiha ter pristno gostoljubnostjo prebivalcev. Slovenija je bila te dni tako deležna dodatne pozornosti najvplivnejših britanskih medijev, ki so Slovenijo v zadnjih letih večkrat uvrstili v sam vrh priporočenih destinacij za obisk," je povedala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

"Intenzivna izpostavitev Slovenije v britanskih medijih v zadnjih letih pa ni naključje. Je rezultat skrbno načrtovanih promocijskih in komunikacijskih dejavnosti Slovenske turistične organizacije, ki v partnerstvu s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi ključnimi partnerji slovenskega turizma krepi prepoznavnost in ugled Slovenije na britanskem trgu. Slovenska turistična organizacija je v sklopu študijskih potovanj lani in letos gostila številne vplivne medije Združenega kraljestva, kot so The Guardian, The Times, The Telegraph, Daily Mail, The Sun, Nat Geo Traveller, Conde Nast Traveller in Easy Jet Traveller. V sodelovanju z medijskim velikanom National Geographic v novi večkanalni vsebinski kampanji "Geografija avantur" našo deželo kot odlično destinacijo za aktivna doživetja izpostavljamo skozi vrhunske zgodbe, fotografije in videopredstavitve. Od prihodnjega tedna bo Slovenija kot destinacija za odlična aktivna doživetja izpostavljena tudi v kampanji, ki je rezultat sodelovanja Slovenske turistične organizacije z medijskim velikanom Lonely Planet, ki je lani Slovenijo še posebej priporočil za obisk z uvrstitvijo na seznam Best in Travel 2022," je še dodala Pak.

STO skozi vse leto gosti številna študijska potovanja tujih novinarjev, zanimanje za obisk zelene in butične srednjeevropske države pa iz dneva v dan narašča.

Sorodna novica Slovo zakoncev Johnson od Jezerskega: V Sloveniji sva videla neverjetne stvari

Tako se je pretekli teden sklenilo študijsko potovanje ameriške blogerke Hayley Domin, ki piše za blog Hayley on Huatus. Ta teden sta v Sloveniji novinarka Emma Bowes, ki bo za britanski The Times pripravila članek o slovenski obali, ter škotski novinar Neil Geraghty, ki bo v The Scotsman pisal o svojem enotedenskem študijskem potovanju na temo kolesarjenja. V prihajajočem tednu bo Slovenija gostila tudi ameriško novinarko Lauro Mendez, ki ustvarja za svetovno znane medije Afar, Lonely Planet, The Telegraph in TravelAgeWest ter piše svoj blog, podoživljala bo obisk Posavja, Dolenjske, Gorenjske, Logarske doline in naše prestolnice.