Boris Johnson na Jezerskem. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Boris Johnson na Jezerskem. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Zakonca Johnson sta v Slovenijo prispela v sredo, šlo je za popolnoma zaseben obisk. Čeprav sta se poročila maja lani, sta imela šele konec letošnjega julija poročno zabavo, po kateri sta si v Sloveniji privoščila kratko poročno potovanje. Bivala sta v petzvezdični Vili Planinka na Jezerskem, domačini so ju pogosto videvali, kameram pa sta ostala skrita do danes.

"Bilo je čudovito!"

Johnson je namreč tik pred odhodom iz Slovenije stopil pred kamere, a pripravil le skopo izjavo. Dejal je: "Začeti bi moral z Dober dan vsem (v slovenščini)! Preživela sva čudovit medeni teden. Hvala vsem, ki so nama pomagali. Plezala sva po gorah, namakala sva se v jezerih in kolesarila. Bilo je čudovito. Zelo priporočam obisk Slovenije, videla sva neverjetne stvari: velikanske jame, močerile, Postojnsko jamo. Hvala Sloveniji, edini državi, ki ima v svojem imenu angleško besedo za ljubezen."

Kot je za TV Slovenija poročal Adrijan Bakič, sta bila zakonca Johnson po neuradnih informacijah tudi na Bledu in v Ljubljani. "Obisk je bil popolnoma zaseben, vsi, ki so organizirali njuno bivanje v Sloveniji, so morali temeljito poskrbeti, da sta dopust preživela v čim večji zasebnosti. Za prihod tako visokega gosta so na Jezerskem izvedeli le kak dan prej. Pri vseh visokih obiskih, tudi če gre za dopust politika, so namreč ključne zasebnost, varnost, kulinarika," je dodal Bakič.

Johnson je doma na Otoku sicer požel precej kritik zaradi tega oddiha, saj so mu mediji očitali, da dopustuje, medtem ko državi grozi recesija. Johnson se na te očitke v Sloveniji ni odzval, saj, tako Bakič, sploh ni odgovarjal na novinarska vprašanja, povedal je le svoje vtise o Sloveniji in nemudoma odšel.

Boris Johnson končal zasebni obisk Slovenije

Na Otoku je zavladalo precejšnje ogorčenje, da sta odstotna tako britanski premier kot finančni minister prav v času, ko je tamkajšnja centralna banka za letošnje leto napovedala recesijo, 13-odstotno inflacijo in tudi zvišala ključno obrestno mero. Že tako pa se je priljubljenost Johnsona na Otoku v zadnjem času močno zmanjšala, zapletel se je v številne afere, zaradi katerih je bil tudi prisiljen odstopiti s položaja vodje konservativne stranke, je še dodal Bakič, ki je spomnil, da bo Johnson premier Združenega kraljestva le še slab mesec, saj tamkajšnja konservativna stranka že izbira njegovega naslednika.

Po skrivni poroki veliko slavje

Johnson je s položaja britanskega premierja po nizu odstopov ministrov odstopil julija letos. V odstopni izjavi je dejal, da mu je žal, da je "pustil najboljšo službo na svetu".

Par ima dva majhna otroka, ki ju v Sloveniji ni bilo. Foto: Reuters
Par ima dva majhna otroka, ki ju v Sloveniji ni bilo. Foto: Reuters

Boris in Carrie Johnson sta se dve leti po zaroki poročila maja lani. 56-letni premier v odhodu in 33-letna nekdanja tiskovna predstavnica konservativne stranke sta se poročila na skrivaj. Svate sta povabila v zadnjem trenutku, za poroko pa niso vedeli niti Johnsonovi sodelavci. Ker je bilo takrat na obredu zaradi epidemije lahko le 30 svatov, sta komaj pred dnevi na angleškem podeželju imela zapoznelo poročno zabavo.

Zakonca sta par od leta 2018, ko je bil on še britanski zunanji minister in poročen s sicer odtujeno ženo Marino Wheeler, s katero imata tudi štiri otroke. Februarja lani ko je ločitev Johnsona in Wheelerjeve postala uradna sta oznanila, da pričakujeta prvega skupnega otroka. Konservativni politik ima z ženo Carrie dva otroka, dveletnega Wilfreda in šestmesečno Romy.