Ali bo igralka v svojem natrpanem urniku našla čas za povezovanje tekmovanja za Pesem Evrovizije 2019? Foto: Reuters
Ali bo igralka v svojem natrpanem urniku našla čas za povezovanje tekmovanja za Pesem Evrovizije 2019? Foto: Reuters

Tekmovanje za Pesem Evrovizije 2019 bo potekalo v Izraelu – na letošnji Evroviziji je namreč slavila izraelska predstavnica Netta. Organizatorji si želijo, da bi prireditev povezovala "čudežna ženska" – Gal Gadot.

Izrael je z zmago Nette prvo mesto na Evroviziji zasedel že četrtič. Izraelci se gostovanja tekmovanja na domačih tleh že zelo veselijo, organizatorji pa so za sodelovanje pri prihajajočem spektaklu zaprosili tudi Gal Gadot, ki je trenutno nedvomno najbolj prepoznavna izraelska igralka.

Čeprav je Gadotova v vsakoletno evrovizijsko dogajanje močno vpletena – na družbenih omrežjih namreč pogosto izraža podporo evrovizijskim predstavnikom – sodelovanja na evrovizijskem spektaklu prihodnje leto še ni potrdila. Igralko je film Čudežna ženska, ki je posvečen samo omenjenemu ženskemu liku, izstrelil med zvezde, organizatorji pa so zaradi njene prepoznavnosti, pa tudi družbenega aktivizma, prepričani, da je za vlogo voditeljice in povezovalke prava izbira.

Vir blizu igralke je za izraelske medije sicer povedal, da Gal Gadot za vlogo povezovalke prireditve verjetno ne bo imela časa, saj je trenutno zelo zasedena. Posveča se namreč svoji karieri, veliko časa pa nameni tudi družini.

Po pričakovanjih je letos slavila Netta
Netta si je pravico do zastopanja svoje domovine na Evroviziji pridobila po tem, ko je zmagala na tekmovanju HaKokhav HaBa, televizijski oddaji, ki išče nove glasbene talente. Srca poslušalcev in komisije je osvojila s svojim močnim glasom, samozavestnim nastopom in samosvojim slogom. Izrael je na Evroviziji sicer slavil že v letih 1978 in 1979 ter nato še leta 1998, ko je na izboru zmagala Dana International.