Bansi je na glavnem odru prireditve Srečanje zabaval otroke in jim, če so mu zapeli pesmico, poklonil nagrado in pobarvanko Bansi. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi je na glavnem odru prireditve Srečanje zabaval otroke in jim, če so mu zapeli pesmico, poklonil nagrado in pobarvanko Bansi. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi
Bansi je za sodelovanje na prireditvi prejel tudi pisno zahvalo. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Nastop Bansija v Mostecu

Prireditev je že 15. leto zapored organiziralo Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom v sodelovanju z osebjem iz Enote za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov.

Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom je bilo ustanovljeno na pobudo staršev prezgodaj rojenih otrok in zdravstvenih delavcev iz Porodnišnice Ljubljana. Sprva so se usmerili v organizacijo srečanj prezgodaj rojenih otrok, nato pa so začeli pripravljati tudi izobraževanja, seminarje in časopis Nedonošenček.

Namen prireditve
Srečanje nedonošenčkov je prireditev, namenjena druženju nekdanjih nedonošenčkov in njihovih staršev iz vse Slovenije. Tam je tudi veliko zdravnikov, medicinskih sester, tehnikov in vseh drugih, ki kakor koli pomagajo pri vzgoji, nasvetih in zdravstveni oskrbi nedonošenčkov vse od prvih dni življenja, pa tudi kasneje, ko že odrastejo. Velik pomen ima tudi neformalno druženje staršev prezgodaj rojenih otrok, ki si lahko izmenjujejo izkušnje in dragocene nasvete.

Pester zabavno-glasbeni program, delavnice, igrala, izobraževanja
Na prireditvi je nastopilo veliko glasbenikov in drugih nastopajočih, ki so se ob tej priložnosti v celoti odpovedali honorarju. Otroci so se lahko čudili čarovniku Janiju, vzgojiteljice iz vrtca Medo iz Lukovice pa so pripravile igrico Zrcalce. Na voljo so bile likovne in kiparske delavnice, otroci so se lahko preskusili tudi v jahanju, nekateri so sedli na policijski motor, navdušil pa jih je tudi (prav nič hud) policijski pes Arni. Njihove frizure in obraze so polepšale dijakinje iz Srednje frizerske šole Ljubljana. Sladkali so se s sladkarijami in palačinkami, žejo pa so gasili s sadjem in z osvežilnimi pijačami, ki so jih prispevali darovalci. Nepozabna je bila Pika Nogavička, ki je povezovala dogajanje na glavnem odru. Za vrhunec srečanja so letos poskrbeli nekdanji nedonošenčki z nastopom v igri "Pokaži, kaj znaš", nastopil pa je tudi Vili Resnik.

Prireditev je dobrodelna
Letos je v okviru srečanja podjetje UPS Adria (S) Ekspres Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom podarilo 5.000 dolarjev za nakup dveh mešalcev za kisik, ki se bosta uporabljala v Porodnišnici Ljubljana. Na prireditvi je sodelovalo ogromno ljudi, ki so kakor koli poklonili svoj čas, delo, izdelke, nasvete ali kako drugače sodelovali popolnoma brezplačno.

Tudi Bansi je nastopil na glavnem odru
MMC-jev slon Bansi, ki v zadnjem času veliko nastopa na različnih prireditvah, se je udeležil tudi letošnjega tradicionalnega srečanja nedonošenčkov v Mostecu. Nastopajočim otrokom, ki so z njim prepevali in deklamirali pesmice, je poklonil svoje simpatične in uporabne nagrade in jim razdelil pobarvanke Bansi. Otroke, ki so jih prejeli, prijazno poziva, da ga čim bolj domiselno pobarvajo in mu jih pošljejo na naslov njegove pisarne.


Še več fotografij s sobotne prireditve si boste lahko ogledali na Bansijevi spletni strani v rubriki Bansi poroča.









































Nastop Bansija v Mostecu