Mike Zarella, lastnik ameriškega bara Stumble Inn Bar and Grill v Londonderryju, se je na družbenih omrežjih zahvalil za neizmerno radodarnost stranke, ob tem pa je objavil fotografijo računa, na katerem je mogoče videti vsoto napitnine, ki jo je zaposlenim namenil anonimnež. Račun za naročeno hrano in pijačo je pred napitnino znašal 37,93 ameriškega dolarja (31,78 evra), stranka pa je v okvirček za napitnino zapisala visok znesek − v restavraciji v New Hampshiru je pustila kar 16.000 ameriških dolarjev (okoli 13.000 evrov) napitnine.

Zaposlena natakarica zneska sprva sploh ni opazila, pozorna je postala, potem ko je anonimnež večkrat ponovil, naj vsega ne zapravijo na enem mestu. "Moj bog, ste resni?" je dejala, potem ko je pogledala na račun in zagledala številko. "Želim, da imate ta denar, vsi trdo delate," je zatrdila stranka, ki pa je želela ostati anonimna, poroča AP.

Lastnik se je sprva počutil nelagodno

Zarella je sprva mislil, da gre za pomoto – morda je le po nesreči pripisal nekaj ničel. Tako je upravitelj bara, ki se je moral zaradi pandemije covida-19 za nekaj mesecev zapreti, prilagodil pa se je z dostavo in obedovanjem na prostem, s stranko govoril. Izkazalo se je, da do napake ni prišlo, gost je le želel nagraditi trdo delo zaposlenih.

Od takrat se je neznanec že večkrat vrnil, čeprav mu je lastnik bara povedal, da se zaradi tako visoke vsote počuti nelagodno, je gost pri svoji odločitvi vztrajal. "Skrivnostnež je. To delo opravljam že zelo dolgo in nikoli nisem pomislila, da bi se mi lahko kaj takega zgodilo," je dejala natakarica Michelle McCuden. Napitnina bo razdeljena med 8 zaposlenih natakarjev in natakaric, del pa bo dodeljen tudi tistim v kuhinji.